Jonavos gyventoją sukrėtė bauda už kačių šėrimą

Į portalo lrytas.lt redakciją kreipėsi Jonavos gyventojas Arnoldas G., kuris teigia, kad gavo baudą už daugiabučio namo kieme šeriamą katę. Jonavos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius gyventojui surašė Administracinio teisės pažeidimo protokolą ir skyrė 10 litų baudą.

Kates šerti tam nepritaikytose vietose - draudžiama.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kates šerti tam nepritaikytose vietose - draudžiama.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-05 13:57, atnaujinta 2018-01-19 21:26

„Padariau „baisų nusikaltimą“. Pašėriau lauke katiną ir gavau baudą. Jonavos grafystė susigalvojo tokį pasipinigavimo būdą, nors civilizuotos prieglaudos nėra, kastracijos, sterilizacijos nevykdomos, šėryklų nėra, vedžiojimo aikštelių nėra“, – rašė pasipiktinęs gyventojas.

Situaciją pakomentavo Jonavos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andrius Venckus.

„Šėrimo vietose lieka pašaro likučiai, šiukšlės, indai ir kt. Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintose „Gyvūnų laikymo Jonavos rajono savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje taisyklių“ 51 p. nurodyta, kad bešeimininkės katės gali būti šeriamos tik Savivaldybės administracijos nustatytose vietose. Už minėtų taisyklių reikalavimų nevykdymą gyventojams skiriamos administracinės nuobaudos. Surinkti pinigai pervedami į rajono biudžetą“, – teigė jis.

A.Venckus patvirtino, kad kol kas kačių šėryklų Jonavoje nėra, tačiau vyksta parengiamieji darbai dėl gyvūnų globos namų įrengimo Jonavos rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.