Zoologijos sode - kraują stingdanti gyvybės ir mirties drama

Puikiai žinomą posakį „draugą nelaimėje pažinsi“ pavirtino vaizdelis, kurį Taibėjaus (Taivanas) zoologijos sode užfiksavo gyvūnų mylėtojas. Afrikinių sausumos vėžlių (Sulcata tortoise) aptvare užfiksuota tikra gyvybės ir mirties drama. Manoma, kad vėžlio patelė nelaimingo atsitikimo metu apvirto ant kiauto. Laimei, šalia buvo patinėlis, kuris padėjo patelei atsistoti ant kojų.

Vėžlių drama zoologijos sode privertė žmonės aikčioti iš pasigėrėjimo.<br>„Stop kadras“
Vėžlių drama zoologijos sode privertė žmonės aikčioti iš pasigėrėjimo.<br>„Stop kadras“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-16 12:09, atnaujinta 2018-01-19 02:04

Internetinėje svetainėje „YouTube“ vaizdelį įkėlęs vartotojas „AuDi Yu“ teigė, kad į zoologijos sodą atsivedęs savo dukrą išvydo tikrą draugystės ir meilės pavyzdį. „Džiaugiuosi, kad mano dukra išvydo, kaip vėžlys padėjo į bėdą patekusiam kitam vėžliui“, – rašė AuDi Yu pasivadinęs interneto vartotojas.

Vos minutę trunkančiame vaizdo įraše girdėti, kaip stebėdami šią dramą reaguoja zoologijos sodo lankytojai. Kiekvieną vėžlio judesį palydėdami emocingais šūksniais, žmonės ėmė cypti iš laimės ir pasigėrėjimo, kai apvirtęs vėžlys atsistojo ant kojų.

Ant kiauto apvirtę vėžliai natūralioje gamtoje dažniausiai nebeturi kito pasirinkimo, kaip tik lėtai ir labai skausmingai užbaigti savo dienas – paprasčiausiai išdžiūti ir nugaišti. Apsiversti patys jie neturi galimybių, o kartais dar būdami gyvi suėdami plėšrūnų.

Tikėtina, kad užfiksuoti vėžliai – poruotis pasirengusi porelė. Mat apvirtęs vėžlys – nežymiai didesnis, todėl tai gali būti patelė, kuriai vos tik atvirtus iš paskos sekė mažesnis patinėlis. Be to, vaizdelis užfiksuotas lapkričio mėnesį – pačiame vėžlių poravimosi įkarštyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.