Išsipildžiusi kaunietės svajonė – gyvybės pilni namai

Nuo pat mažens gyvenau apsupta gyvūnų – mūsų šeimoje bei giminėje auginami šuniukai, tačiau kažkada pas mus atklydęs katinėlis užkrėtė mane neišgydoma meilės katėms liga. Tad senukui iškeliavus į amžinuosius medžioklės plotus, net neabejojome, jog namuose įsivyravusi tyla bus užpildyta murkiančio, ūsuoto padarėlio. 

Esame kartu jau trejus metus.<br>V.Stirbio nuotr.
Esame kartu jau trejus metus.<br>V.Stirbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kaunietė (NeBrisius.lt)

Jan 6, 2015, 5:40 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:45 PM

Visų pirma mūsų namuose atsirado Bondas (Meino meškėnas). Gyvenome trise, kol abudu su vyru nusprendėme, kad turime vietos tiek namuose, tiek širdyse dar vienam gyvūnui. Vos apsisprendę dėl dar vieno katinuko ėmėme ieškoti beglobiuko. Per daug dėl to nediskutavome, sprendimas buvo priimtas savaime – juk tiek daug likimo nuskriaustų padarėlių, kurie ieško naujų namų. Majos nuotrauką pamatėme internete ir pakerėjo mus trispalvis kailiukas bei gražios akys.

Katinėlis buvo Vilniuje, todėl jau kitą dieną vyras nuvažiavo susipažinti su nuotraukoje matytu pūkų kamuoliuku. Vos ištraukta iš narvelio Maja ėmė murkti it traktorius ir negalėjo atsitraukti nuo vyro rankų. Sulaukiau skambučio - “imam!”. Tada Maja tebuvo 3-4 mėn. ir vežama labai nerimavo, bet atsidūrusi naujuose namuose apsiramino ir nenustodama murkti ištyrinėjo visas pakampes.

Susipažinimas su senbuviu Meino meškėnu truko 2 savaites, bet galiausiai be jokių didelių konfliktų jie priėmė vienas kitą. Dabar jie yra labai skirtingi, bet puikūs bičiuliai, mokosi vienas iš kito. Pavyzdžiui, Maja išmoko skleisti tik meškėnams būdingą niurnėjimą ir šiuo garsu bendrauja išskirtinai su Bondu.

Vienas kitam paniurna paslaptis, karts nuo karto susipeša ir dviese stebi gyvenimą pro langą. Maja yra nuotykių mėgėja: atsikrausčiusi į naujus namus, kieme sugebėjo susipešti su kvartalo senbuviu ir duoti jam į kaulus. Vandenį laka tik iš čiaupo arba iš vonios, todėl kiekvieną rytą, vos atsukus vandens čiaupą, ima veržtis vidun. Mėgsta būti lepinama ir mielai leidžia mums glostyti jai pilvuką, labai švelni ir miela katytė. Kartą buvome išvykę kelioms savaitėms, grįžę įsileidome katinukus miegoti kartu, taigi Maja visą naktį murkė iš malonumo, kol galiausiai paryčiais užkimo. 

Tiesa, fotosesijos metu mūsų namuose svečiavosi naujas augintinis – šuniukė Džeki, todėl mūsų mylimoji Maja buvo šiek tiek paniurusi ir apskritai nusprendė, jog modelio karjera ne jai. Dar iki galo nenusprendėme, ar būsime laikini globėjai, ar šuniukę pasiliksime visam laikui. Todėl nieko per daug apie naują, nedrąsų stebuklą papasakoti negaliu. Ji mūsų namuose vos savaitę, šiuo metu socializuojama, mokoma, skiepijama, čipuojama ir laukiame informacijos dėl tolesnių gyvenimo planų, kurie ir nulems šuniukės likimą. Tad ji arba bus laimingiausias šuo mūsų namuose, arba darysime labai griežtą atranką namams, kurie galės ją padaryti pačia laimingiausia. 

Esame kartu jau trejus metus. Visi mūsų laikomi gyvūnai yra neagresyvūs, draugiški ir ramūs, tiesa, kažkada Maja kraustymosi metu, radusi dėžutę su vaistais iškrapštė valerijono arbatos pakelį. Visus maišelius suplėšė ir vartėsi valerijone. Ryte radome dar „tebešvenčiančią“.

Daugiau skaitykite nebrisius.lt/"="">nebrisius.lt/"" target="_blank">NeBrisius.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.