A. Žiurausko šuns šone įstrigusi kulka primena žmonių žiaurumą

Nors garsus aktorius ir režisierius Andrius Žiurauskas galėtų laikyti kokį nors brangų ir kilmingą keturkojį augintinį, to nepadarė. Laimę ir namus jis suteikė pašautam ir likimo valiai paliktam mišrūnui Troliui.

Aktorius ir režisierius A.Žiurauskas su Troliu mėgsta pasidairyti po Kauno centrą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Aktorius ir režisierius A.Žiurauskas su Troliu mėgsta pasidairyti po Kauno centrą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Apr 7, 2015, 11:07 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:23 AM

Kauniečiai puikiai pažįsta aktorių ir režisierių A.Žiurauską ir neretai jį mato miesto centre vaikštinėjantį su savo keturkoju augintiniu Troliu.

Ankstesni augintinio šeimininkai šuns greičiausiai nemylėjo, o kažkas į keturkojį net šaudė.

Dabar naujus namus turintis Trolis elgiasi kaip aristokratas, kuris daro tai, ką nori. Be to, šuo yra gražus ir protingas, kaip ir pats jo šeimininkas.

Vardo istorija keista

A.Žiurauskas pasakojo, kad prieš 4 metus augintinio ieškojo vienoje gyvūnų prieglaudoje. Ten pamatė juodą keturkojį, kurį prieglaudos darbuotojai jau buvo pavadinę Troliu.

„Šunį žmonės rado greitkelyje Vilnius – Kaunas prie vienos degalinės, kurios pavadinimas panašus į žodį „trolis“. Todėl jam ir buvo duotas toks vardas“, – pasakojo aktorius.

Naujus namus atradęs gyvūnas iš karto elgėsi labai paklusniai. Nesiverždavo į A.Žiurausko vaikų kambarius, gulėdavo ar sėdėdavo tik jam skirtoje vietoje, suprato, ko iš jo nori šeimininkai.

„Buvo matyti, kad ankstesni jo šeimininkai šuns nemylėjo. Todėl Trolis iš pradžių buvo baikštus“, – pasakojo A.Žiurauskas.

Pašalino vieną kulką

Parsivežęs šunį į namus A.Žiurauskas pastebėjo, kad jis šlubuoja. Paskambinęs į prieglaudą, išgirdo graudžią Trolio istoriją.

Paaiškėjo, kad keturkojį žmonės rado sužeista letena ir šonu. Prieglaudos darbuotojai pinigų nuodugniai veterinaro apžiūrai neturėjo. Patys apgydė šunį.

A.Žiurauskas kaipmat kreipėsi į specialistus. Veterinarijos gydytojas nustatė, kad į šunį buvo šaudyta. Viena kulka buvo įstrigusi letenoje, kita – šone.

„Kulką iš letenos pašalino. O kita įstrigusi šone liko. Ir dabar ją galima apčiuopti. Tačiau gydytojai sakė, kad ji gyvūnui nepavojinga. Tačiau primena liūdną ankstesnį gyvenimą ir žmonių žiaurumą“, – pasakojo aktorius.

Manė, kad loti nemoka

A.Žiurauskas juokavo, kad jo keturkojis draugas yra toks pat gražus ir protingas, kaip ir jo šeimininkas.

„Manau, kad Trolis yra ir labai kilmingas šuo, tik pametęs kilmės dokumentus“, – juokavo A.Žiurauskas.

Gyvūno šeimininkas taip mano todėl, kad Trolis elgiasi lyg aristokratas. Jis žaidžia tik tiek, kiek jam įdomu, o kai nusibosta, nieko daryti nebepriversi.

Šeimininkams patinka ir tai, kad šuo be reikalo neskalija.

„Jis pas mus jau buvo pragyvenęs metus ir nė karto nesulojo. Manėme, kad Trolis to tiesiog nemoka daryti. Tik kartą po metų kažkas paklebeno namų durų rankeną.

Tada jis ir amtelėjo. Tai mus nepaprastai nustebino“, – prisiminė aktorius.

Ar Trolis kada nors vaidins drauge su šeimininku? Vargu. Nors šuo yra lankęs paklusnumo mokyklą, klauso įvairių komandų, A.Žiurauskas sakė, kad augintiniui maloniau gyventi savo šunišką gyvenimą ir ypač vasaromis laigyti artisto sodyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.