Būriai milžiniškų kalnų šunų Lietuvoje žmonėms kėlė nuostabą

Antrus metus iš eilės Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir šiemet prisijungusios Klaipėdos gatvėmis, kaip ir visame pasaulyje, balandžio 18 dieną pasivaikščioti išėjo zenenhundų šeimininkai su savo augintiniais. Eisenoje dalyvavo ir vienintelis Lietuvoje Berno kalnų šunims giminingas keturkojis.

Berno zenenhundai ir jų šeimininkai apsilankė net ir Kernavėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Berno zenenhundai ir jų šeimininkai apsilankė net ir Kernavėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Apr 18, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 11:56 AM

Šeštadienį įvairiose pasaulio šalyse buvo rengiamas pasivaikščiojimas su Berno kalnų šunimis. Lietuviai prie akcijos prisijungė antrą kartą. Kaune susirinko 20 šios veislės šunų ir pulkas jų šeimininkų.

Akcijos organizatorė Auša Povilaitienė sakė, kad tokiu būdu siekiama atkreipti dėmesį į beglobius šunis, taip pat paskatinti žmones susimąstyti, ar tikrai ilgus metus galės laikyti augintinį. A.Povilaitienė pasakojo, kad į meškas panašūs Berno kalnų šunys kilę iš Šveicarijos. Jie gali būti naudojami terapijai. Lenkai juos dresuoja kaip skęstančiųjų gelbėtojus.

„Tai labai smalsūs, su visais šiemos nariais draugiški šunys. Pirmąjį šios veislės šunį įsigijau dar prieš 20 metų, kai Lietuvoje buvo tik vienas šios veislės šunų veislynas. Nuo to laiko apie kitokios veislės keturkojį nė negalvoju“, — pasakojo viena iš pasivaikščiojimo dalyvių Jolanta Jakubavičienė.

Eisenoje dalyvavo ir Berno kalnų šunų veislės atmainos Apencelio kalnų šuo Kara. Tokios veislės šuo Lietuvoje — vienintelis. Jis mažesnis už savo giminaičius ir neturi ilgų gaurų.

Karos šeimninkė Ieva Rauktytė sakė, kad šuns veislės pavadinimas kilęs iš Šveicarijos regiono kuriame šie šunys išveisti. Anksčiau jie padėdavo kalnuose piemenims ganyti avis.

„Dabar tai šeimos draugas. Smagu, kai žiemomis jis gali traukti roges“, — sakė I.Rauktytė. Berno kalnų šunų ir jų šeimininkų eisena traukė kauniečių akis. Visi smalsiai žvilgsniai lydėjo keturkojus. Daugelis, sužinoję, kodėl vyksta akcija, sveikino idėją.

Su Berno kalnų šunimis pasivaikščioti šeštadienį rinkosi ir vilniečiai, klaipėdiečiai, šiauliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.