Gydomųjų galių turintis katinas iš Lenkijos apstulbino pasaulį

Prieš dvejus metus sunkia vidaus organų liga susirgęs ir veterinarijos klinikoje atsidūręs juodas katinas apstulbino visą pasaulį. Sustiprėjęs ir toje pačioje gyvūnų prieglaudai priklausančioje klinikoje Bygdoščiuje (Lenkija) apsigyvenęs katinas, vardu Rademenes, dabar pats gydo visus be išimties pacientus. Pagrindinė ir nepakeičiama katino gydymo metodika – apsikabinimai ir švelnus murkimas.

Katinui nesvarbu, ar tai kraujo brolis murklys, ar dešimt kartų didesnis šuo. Visus jis myli vienodai.<br>ViDA Press nuotr.
Katinui nesvarbu, ar tai kraujo brolis murklys, ar dešimt kartų didesnis šuo. Visus jis myli vienodai.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2015, 4:15 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:56 AM

Ši žinia netruko apskrieti visą pasaulį – apie Rademenes rašė įvairiausi naujienų portalai nuo Australijos iki Pietų Amerikos.

Rodos, neįtikėtina, tačiau galybė nuotraukų patvirtina, kad neįprasta katino meilė gyvūnams iš tiesų stulbinanti. Be jokios abejonės, tokie murklio prisiglaudimai ir kūno šiluma ligoniams – tik į gera.

Veterinarijos gydytoja Lucyna Kuziel-Zawalich teigė, kad žaliaakis anglies juodumo keturkojis negali atsitraukti nei nuo kitų kačių, nei nuo šunų. Paliegę, silpni, sergantys ar paskutines gyvenimo akimirkas skaičiuojantys gyvūnai niekada nebūna vieniši. Ramdemes visada būna šalia.

„Daugiausiai laiko Rademenes praleidžia būdamas šalia chirurgines procedūras ir operacijas išgyvenusių keturkojų. Jis prisiglaudžia, apsikabina ir savo kūno šiluma padeda pasveikti ligoniams“, – pasakojo veterinarė L. Kuziel-Zawalich.

Katinui nesvarbu, ar tai kraujo brolis murklys, ar dešimt kartų didesnis Sibiro haskis. Visus jis myli vienodai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.