Išradingas šeimininkas sergančiai žuvelei sukonstravo plaustą

Tereikia medžiagos skautelės, vyno butelio kamščio ir miklių rankų, kad aukštyn plaukti nebepajėgiančiai žuvelei sukonstruotumėte „plaustą-gelbėjimosi liemenę“. „ Socialinio tinklo „Reddit“ vartotojas „leability“ pasidalino nuotrauka, kurioje užfiksuota, kaip išradingai pasirūpino savo sunegalavusia žuvele.

Šeimininkas išradingai pasirūpino savo sunegalavusia žuvele.<br>Reddit nuotr.
Šeimininkas išradingai pasirūpino savo sunegalavusia žuvele.<br>Reddit nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2015, 3:03 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 9:06 PM

Diskusijoje po nuotrauka komentatoriai tikino, kad žuvelei galėjo būti sutrikusi plaukimo pūslės veikla, todėl ji nebeįstengė laisvai plaukioti vandenyje ir nebekilo aukštyn. Tai, anot žuvelių augintojų, išreiškusių savo nuomonę, galėjo nutikti dėl per didelio baltymų kiekio pašaruose.

Plaukiojimo pūslę turi daugelis kaulinių žuvų. Šis organas leidžia žuviai valdyti kūno plūduriavimą keičiant joje esančių dujų kiekį. Plaukimo pūslėje randama deguonies, anglies dioksido ir azoto Keisdama dujų kiekį pūslėje žuvis įgyja neutralų plūduriavimą (ji nei skęsta, nei išplaukia į paviršių), o tai leidžia bet kuriam vandenyje gyvenančiam organizmui sunaudoti minimalų energijos kiekį.

Auksinės žuvelės, nebegalinčias plaukti ar kitai susirgusias, jau gelbėjo ir kiti gyvūnų mylėtojai. Vieni operavo auglius, kiti konstravo dar įmantresnius gelbėjimosi ratus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.