Sužeista lapė gyva liko tik per stebuklą

Tammy yra lapė, kuri lengvai galėjo tapti dar vienu negyvu gyvūnu pakelėje, partrenktu nerūpestingo vairuotojo. Tačiau mirštančią lapę netikėtai išgelbėjo rūpestinga moteris, nusprendusi palaidoti mašinos partrenktą gyvūnėlį, manydama, kad jis nebegyvas.

Stop kadras (Facebook)
Stop kadras (Facebook)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2015, 12:36 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 3:09 PM

„Tammy gulėjo pakelėje ir ją pastebėjusi moteris sustojo, kad lapę palaidotų, – interneto puslapiui „The Dodo“ pasakojo Monika Melichar, dirbanti Vudlando laukinių gyvūnų prieglaudoje. – Tačiau Tammy nebuvo nugaišusi. Ji tebebuvo leisgyvė.

Moteris mums paskambino ir du savanoriai iškart automobiliu išskubėjo į įvykio vietą, kad sužeistą gyvūną skubiai nugabentų į prieglaudą“.

Vėlų sekmadienio vakarą atvežta į gyvūnų prieglaudą Ontarijo provincijoje, Kanadoje, Tammy buvo taip nusilpusi, kad savanoriai pamanė, jog ji pakeliui nugaišo.

„Iš ryto atvyko veterinaras ir greitai jai prijungė lašelinę, – prisiminė M. Melichar. – Prognozės buvo nekokios. Lapė patyrė sunkią galvos traumą. Bet mes visi meldėme stebuklo“.

Dvi dienas Tammy nuolat praradinėjo sąmonę ir kaip tik tuo metu, kai ja besirūpinantys savanoriai buvo beprarandą viltį, kad laputė pasveiks, ji pirmą kartą pakėlė galvą.

„Tada prasidėjo jos staigus gijimas. Po dviejų savaičių ji jau galėjo pastovėti ir savarankiškai paėsti“, – džiaugėsi moteris

Laputės gelbėtojai perkėlė Tammy į lauko aptvarą, kur ji toliau stiprėjo. Nuostabiausia tai, kad prieglaudoje Tammy susirado geriausią draugą. Prižiūrėtojai ją supažindino su Toddu – kitu sveikstančiu automobilio partrenktu lapinu ir gyvūnai greitai susidraugavo.

Dabar prižiūrėtojai ruošiasi abi lapes paleisti į laisvę, vos tik jos pakankamai sustiprės.

Tammy išgyveno geros nepažįstamosios ir atsidavusių savanorių iš laukinių gyvūnų prieglaudos dėka. Juk kiti žmonės greičiausiai būtų tiesiog pravažiavę pro pakelėje gulinčią sužeistą lapę. Laimė, Tammy netapo dar vienu gyvūnu, žuvusiu pakelėje. Dabar ji gyvybingas gyvūnas, turintis puikią ateitį ir naują geriausią draugą Toddą.

Parengė Giedrė Balčiūtė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024