Lietuvių menininkė V. Putino portretą leido išniekinti vištoms

Lapkričio 21 dieną Vilniuje vyksianti pasaulinė restoranų diena žada skanių staigmenų ir augintiniams. Užupio veterinarijos klinikoje atsidarysiantis „Petbar“ siūlys skanėstus ir įvairiausius užkandžius šeimininkų atsivestiems augintiniams. Į šią šventę vilniečius ir sostinės svečius pakviesti sumaniusi menininkė Jolita Vaitkutė nestokojo originalumo. Iš duonos trupinių suformuotą Rusijos prezidento Vladimiro Putino portretą leido sulesti...vištoms.

J. Vaitkutės kurtą Vladimiro Putino portretą iš duonos sulesė vištos.<br>J. Vaitkutės (Facebook) nuotr.
J. Vaitkutės kurtą Vladimiro Putino portretą iš duonos sulesė vištos.<br>J. Vaitkutės (Facebook) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2015, 1:15 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 2:56 AM

Tokiu, netradiciniu kvietimu, J. Vaitkutė pasidalino socialinių tinklų erdvėse ir interneto svetainėje „Youtube“.

„Tylus meninis protestas iš duonos, su vištų performansu. Griežta visuomenės nuomonės kontrolė ir propaganda yra milžiniškas įrankis valdyti mases. Džiaugiuosi, kad gyvenu laisvoje šalyje, kad galiu reikšti savo poziciją. Net dalb%*@bišką, bet aš už tai, kad būtume kuo sąmoningesni. Tai čia apie tai, kad anksčiau ar vėliau laisva nuomonė laimi.

Diktatoriai keičiasi, vyksta perversmai ir revoliucijos, masės auga ir bręsta naujos visuomenės. Ir mes visi esame kelio į sąmoningesnę visuomenę dalis. Skirta restoranų dienai gyvūnams ir žmonėms. Jei atidaryčiau restoraną vištoms, jis atrodytų maždaug taip“, – feisbuke skelbė menininkė.

„Mes su garsia menininke Jolita Vaitkute jau atidarėme eksperimentinį restoraną vištoms – joms labai patiko Putinas iš duonos! Žiūrėkite filmuke!“, – teigė renginio organizatoriai „RestaurantDayVilnius“.

Vaizdelį žiūrėkite videosiužete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.