Kiek gyvų brisių amsės Kūčių naktį?

Kūčių naktį gyvuliai turės daug ką aptarti. Kiaulės kriuktelės apie afrikinį marą ir šernų šaulį Bronių su naktiniu taikikliu. Bėris nusižvengs, kad artojų varžybose juo pati švietimo ir mokslo ministrė arė. Gražuolis gaidys pagiedos apie kitų metų paradą Gedimino prospekte.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 9:02 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 8:43 PM

Visi gyvuliai lygūs, bet šįkart vienas bus lygesnis už kitus. Kai amtelės Brisius, iškart stos tyla. Jis papasakos apie mokyklose plintančią knygą „Riešutas“, kurią parašė Žvirblio žmona, o išleido „Šviesa“.

Tos knygos skaičiavimo užduotis gliaudo ketvirtokai, o gliaudydami ašaroja. Įsivaizduokite gyvūnų globos namus, į kuriuos staiga atvežta net 400 kačių ir tiek pat šuniukų – juos visus kažkas išmetė į gatvę.

Kačiukai apgyvendinti narveliuose po penkis. Kiek narvelių jiems reikėjo? O štai šunelių į narvus kažkodėl sugrūsta po dvidešimt. Suskaičiuokite: kiek narvų reikėjo visiems šunims?

Čia tik apšilimas. Toliau – kietesni riešutėliai: „2008 m. Kauno „Nuaro“ gyvūnų globos namuose 1200 gyvūnų nugaišo, o 600 rado naujus namus. Kiek kartų daugiau gyvūnų nugaišo, nei rado šeimininkus?“ Išgliaudėte, vaikučiai? Tuomet persikelkime į sostinę: „Į Vilniaus „Lesės“ gyvūnų globos namus 2008 m. priimta 240 gyvūnų. Nugaišo 6 kartus mažiau, nei buvo atvežta. Kiek gyvūnų rado naujus namus?“

Gražūs paveikslėliai! Smagūs skaitymėliai! Bet nenusiminkite, gal Brisius viską sutirštino. Jis juk nežino, kad kitur vaikai mokomi dar kiečiau. Danai žirafas moksleivių akivaizdoje kaip lego kaladėles ardo, o štai lenkai aktualių fizikos užduočių sugalvojo.

„Keturi pabėgėliai iš Sirijos į Graikiją mėgina patekti mažu plaustu, kuris yra metro ilgio, metro pločio ir 20 cm aukščio. Jo tankis – 800 kg kubiniame metre. Kiek pabėgėlių reikėtų nustumti nuo plausto, kad likusiesiems pavyktų pasiekti savo tikslą, jeigu kiekvienas sveria 60 kg?“

Mieli „Riešuto“ sudarytojai, skaitykite ir mokykitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.