Pasieniečiai išrinks patį geriausią šunį

Ketvirtadienį paaiškės ir iškilmingos ceremonijos metu bus apdovanotas XVIII Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) tarnybinių šunų meistriškumo čempionato nugalėtojas.

VSAT nuotr.
VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VSAT ir lrytas.lt inf.

2016-06-01 14:00, atnaujinta 2017-05-23 10:29

Šis čempionatas trunka tris dienas. Ketvirtadienį Šalčininkų rajono Dieveniškių kaime esančiame Dieveniškių technologijos ir verslo mokyklos stadione (Geranionių g. 38) 12.30 val. pasieniečiai visuomenei surengs savo veiklos pristatymą, o VSAT kinologai su šunimis pademonstruos parodomąją programą.

13 val. čia prasidės iškilminga VSAT tarnybinių šunų meistriškumo čempionato nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. Jos metu bus paskelbtas geriausias iš geriausių pasieniečių šunų, kuris su savo kinologu įgis teisę atstovauti VSAT svarbiausiose užsienyje vyksiančiose varžybose. Svarbiausiame metų VSAT kinologijos renginyje varžosi Lietuvos pasieniečių šunys iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių, Pakrančių apsaugos rinktinių bei VSAT Užsieniečių registracijos centro. Tai geriausi iš geriausių VSAT tarnaujančių keturkojų, kurie buvo pripažinti nugalėtojais atrankos varžybose savo padaliniuose.

Svečių teisėmis čempionate dalyvauja Lietuvos policijos, Viešojo saugumo tarnybos, UAB „Gelsauga“ kinologai ir jų dresuojami keturkojai. 

Kiekvieną komandą sudaro po du kinologus su dviem šunimis. Kovojama individualioje ir komandinėje įskaitose.

Antradienį šunys varžėsi žmogaus paieškos rungtyje. Trečiadienį tarnybiniai keturkojai demonstruoja savo sugebėjimus pėdsekystės ir vietovės apieškos rungtyse. Ketvirtadienį ryte šuns elgsenos rungtis bus organizuojama minėtame Dieveniškių technologijos ir verslo mokyklos stadione. Iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja daugiau kaip 160 tarnybinių šunų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.