Vestuvininkai dekoratyvinius karvelius pasmerkia kančioms

„Dekoratyvinių balandžių nuomotojai ir jų paslaugomis besinaudojantys jaunavedžiai nesusimąsto, kas laukia šių sparnuočių. Daugelis jų pasiklysta ir žūva, pakilę į orą dėl gražios nuotraukos“, – piktinosi Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovė Jurgita Gustaitienė.

Vienos paskutiniųjų vestuvinės fotosesijos dalyvių (nuotr.) antradienį aptiktas nusilpęs Kauno centre, Gedimino gatvėje. Jis prižiūrimas miesto gyvūnų prieglaudoje.<br>„Nuaro“ nuotr.
Vienos paskutiniųjų vestuvinės fotosesijos dalyvių (nuotr.) antradienį aptiktas nusilpęs Kauno centre, Gedimino gatvėje. Jis prižiūrimas miesto gyvūnų prieglaudoje.<br>„Nuaro“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 7:04 PM, atnaujinta May 21, 2017, 6:05 PM

Gyvūnų globėjai pastaruoju metu kasdien sulaukia pranešimų apie Kauno ir kitų miestų gatvėse aptiktus leisgyvius baltaplunksnius balandžius.

Vienas tokių nusilpusių sparnuočių buvo rastas antradienį Kauno centre Gedimino gatvėje. Jis nepajėgė skristi, buvo smarkiai išsekęs. Paukštis išgyvūnų prieglaudos bus perduotas profesionaliems gyvūnų augintojams, kurie neužsiima jų nuoma vestuvėms.

„Po kiekvieno savaitgalio darbo turime per akis. Žmonės „pasipuošia“ balandžiais penkias minutes, o mes visą savaitę renkame juos visiškai nusilpusius. Juk tai – gyvūnų kankinimas“, – pasakojo J.Gustaitienė.

Kai kurių veislių karveliai prastai orientuojasi aplinkoje, o nuklydę nuo šeimininko, jie nepajėgia patys išgyventi ir nugaišta. Gyvi lieka tik tie, apie kuriuos laiku pranešama Gyvūnų globos organizacijoms. Dažniausiai jie aptinkami netoli nuo Rotušės aikštės, Senamiesčio ir Centro rajonuose.

Kauno krašte šiuo metu skelbiasi apie 15 augintojų, kurie nuomoja savo karvelius vestuvėms.

Vienas nuomotojas jaunavedžio šeimos nariu prisistačiusiam naujienų portalui lrytas.lt korespondentui siūlė vestuvėms užsisakyti balandžių porelę už 20 eurų arba dešimties sparnuočių pulką už 40 eurų.

Sumainius žiedus prie bažnyčios arba Rotušės, vestuvininkai paima į rankas balandžius ir paleidžia, o fotografas juos įamžina.

„Vaizdas labai gražus – nesigailėsite išleidę kelias dešimtis eurų“, – porino balandžių šeimininkas.

Kitas augintojas nurodė aukštesnę kaina – nuo 30 iki 50 eurų, priklausomai nuo karvelių skaičiaus. Jis nuleido negirdomis klausimą, kiek balandžių pas jį negrįžta po vestuvinių fotosesijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.