Tapti vegetare aktorę Beatą Tiškevič privertė katinas

Aktorė, laidų vedėja ir ne vieno socialinio projekto iniciatorė Beata Tiškevič (27 m.) jį vadina savo gyvenimo meile bei sėkmės paslaptimi ir kviečia pačiais gražiausiais vardais, dėl kurių baigia pamiršti tikrąjį. Jos širdį pavergęs kavalierius yra baltas gražuolis katinas – ilga pūkuota uodega ir dešine nukąsta ausyte, suteikiančia jam išskirtinių bruožų.

Per akcijos „Padėkime gyvūnams“ atidarymą Miaumanas it puošni kailinė apykaklė snūduriavo ant B.Tiškevič pečių.<br>D.Umbraso nuotr.
Per akcijos „Padėkime gyvūnams“ atidarymą Miaumanas it puošni kailinė apykaklė snūduriavo ant B.Tiškevič pečių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2016, 6:13 PM, atnaujinta May 17, 2017, 11:56 PM

Pradžioje savo katiną ji pavadino Ksavieru – žinomo kanadiečių aktoriaus ir filmų kūrėjo Xavier Dolano garbei. Bet greitai suprato, kad šis vardas jos pūkiui visiškai netinka. Kodėl?

„Nes jis elgiasi ne taip inteligentiškai, kaip tikėjausi“, – juokėsi Beata, dabar dažniausiai savo katiną vadinanti Miaumanu, Miaumanu Meile, Miaumanu Svajone ir kitais gražiais vardais.

Ksavieras arba Miaumanas nebuvo planuotas aktorės augintinis. Prieš metus žinomos moters namuose jis atsirado visiškai atsitiktinai.

„Lankiausi Priekulėje. Ten katė atsivedė kačiukų, ir tie žmonės neturėjo kur jų dėti.

Niekas nenorėjo Ksaviero paimti, nes jo ausytė buvo lyg ir nukąsta, tad paėmiau jį aš.

Iš pradžių kačiukas Beatai pasirodė labai mielas ir tylus.

„Bet apsigavau, – prisipažino moteris. – Taip, jis yra mielas, bet tikrai nėra tylus, nes labai daug laksto kaip koks uraganas ir garsiai murkia.“

Aktorė dėl savo numylėtinio, kurio nuotraukomis ir vaizdo įrašais neretai dalijasi socialiniame tinkle „Facebook“, netgi tapo vegetare.

„Kaip negalėčiau valgyti katino, taip nebegaliu į burną dėti ir kitų gyvūnų mėsos“, – prisipažino aktorė.

Ksavieras yra draugiškas ir socialus gyvūnas, visiškai nebijantis ne tik šeimininkės, bet ir kitų žmonių.

Kai aktorė B.Tiškevič su juo pasirodė per akcijos „Padėkime gyvūnams“, kurios metu bus siekiama pagerinti beglobių gyvūnų laikymo sąlygas, atidarymą, Miaumanas ramiai tarsi puošni kailinė apykaklė snūduriavo ant savo šeimininkės kupros.

Jam buvo visai nė motais, kad jį paglostyti siekė daugybė renginyje dalyvavusių svetimų žmonių. Laidų vedėja net tyčia skatino katiną nuo mažens bendrauti su kitais žmonėmis – nuolat kviesdavosi į namus draugus, kad jis jų nebijotų.

„Žinoma, gal katino charakteriui žmogus neturi daug įtakos, bet jeigu man pavyko kiek nors jį paveikti, tuo labai džiaugiuosi“, – patikino B.Tiškevič.

Ksavieras Miaumanas Meilė nėra pirmasis Beatos augintinis. Ir anksčiau ji laikė katę, kuri jos namuose irgi atsirado netikėtai, kaip ir Ksavieras.

Bet dėl ligos ankstesnę augintinę teko užmigdyti.

„Buvo skaudu. Maniau, kad niekada nebeauginsiu gyvūno, nes nė vienas nebus toks mielas kaip ankstesnis, bet atsirado Ksavieras“, – pasakojo aktorė.

Beata myli visus gyvūnus – šunis taip pat. Bet galimybės įsigyti šunį kol kas nesvarstė.

„Gal šuniukams reikia didesnės atsakomybės? Juk juos reikia vedžioti.

Dėl to nesiryžtu auginti šuns. Be to, gal esu labiau kačių žmogus“, – prisipažino aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?