Jaudinanti ištikimybė: šuo atsisakė trauktis nuo ligoninės durų

Jeigu būtų galėjusi, Maya būtų tupėjusi prie savo geriausios draugės lovos. Bet ištikimoji Akita į ligoninę užeiti negalėjo, todėl įsitaisė tiesiai prie Eldos ligoninės durų Ispanijoje.

Ištikimoji Maya savo sergančios šeimininkės prie ligoninės durų laukė šešias dienas.<br>facebook.com/tina.tzschoppe.5 nuotr.
Ištikimoji Maya savo sergančios šeimininkės prie ligoninės durų laukė šešias dienas.<br>facebook.com/tina.tzschoppe.5 nuotr.
Ištikimasis Hačiko.<br>wikipedia.org
Ištikimasis Hačiko.<br>wikipedia.org
Hačiko ir jo šeimininko skulptūra pernai buvo pastatyta Tokijo universitete.<br>Tokijo universiteto nuotr.
Hačiko ir jo šeimininko skulptūra pernai buvo pastatyta Tokijo universitete.<br>Tokijo universiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 7, 2016, 3:46 PM, atnaujinta May 13, 2017, 7:31 PM

Šio šuniuko, tapusio tikra Ispanijos įžymybe, šeimininkė Sandra Iniesta į ligoninę skubiai apendicito operacijai buvo atvežta praėjusią savaitę, rašoma interneto dienraštyje „The Telegraph“.

Žinoma, Maya nežinojo diagnozės detalių, tik tai, kad jos šeimininkė – ligoninėje, ir kantriai laukė, kol ji sugrįš.

Maya budėjo prie ligoninės durų šešias dienas, nepaisant jos šeimininko pastangų nusivesti kalytę su savimi. Ji užsispyrusiai nesitraukė iš savo posto ir dar kartą įrodė, kad Akitos Inu veislės šunys ne veltui laikomi pačiais ištikimiausiais pasaulyje.

Mayos šeimininkė S.Iniesta į ligoninę buvo atvežta pajutusi aštrų skausmą pilve tuo metu, kai ji, jos tėtis ir ištikimasis šuo keliavo namo į Barseloną mašina po atostogų.

Jiems teko skubiai sustoti Eldos ligoninėje netoli Alikantės, kur Sandrai buvo pašalintas apendiksas.

Ligonės tėtis Andrésas Iniesta bandė vestis Mayą į mašiną, kad galėtų grįžti pailsėti, bet šuo atsisakė palikti savo postą.

„Ji – visiškai atsidavęs šeimos narys, – pasakojo A.Iniesta apie Mayos atsidavimą jo dukteriai Alikantės laikraščiui „Información“. – Manau, ji žino, kas atsitiko, ir demonstruoja, kad gali būti kantri.“

„Ji tiesiog darė tai, ką darydavo Barselonoje, – paaiškino S.Iniesta, kuri jau išrašyta iš ligoninės. – Vos eidavau į vieną ar kitą vietą, ji laukdavo manęs prie durų.“

Budinti prie ligoninės durų, ištikimoji Maya sulaukė daugybės lankytojų ir jų dovanų. Jie kalytę ėmė lankyti po to, kai ligoninės personalas apie ją parašė socialiniame tinkle „Facebook“.

Ši kalytė, kuriai savaitgalį, anot šeimininkų, sukako dveji, jau lyginama su kita Akita, vardu Hačiko. Šis šuo taip mylėjo savo šeimininką, agrikultūros profesorių Hidesaburō Ueno, kad priemiesčio stotyje pralaukė jo sugrįžtančio net kone 10 metų.

Hačiko kasdien laukdavo savo šeimininko, grįžtančio iš darbo traukiniu. Deja, vieną dieną šeimininkas nebegrįžo, nes mirė darbe patyręs infarktą. Po dešimtmetį laukimo pas jį į dausas iškeliavo ir ištikimas šuo.

Visa tai įvyko Japonijoje praėjusio amžiaus trečiajame dešimtmetyje.

Apie šį ištikimą gyvūną 2009 metais buvo sukurtas filmas „Hačiko. Šuns istorija“, kur Akitos šeimininką suvaidino aktorius Richardas Gere'as.

Hačiko iki šiol vadinamas pačiu ištikimiausiu pasaulyje šunimi. Apie jo ir šeimininko nemirtingą draugystę primena ir skulptūra, kuri pernai buvo pastatyta Tokijo universitete.

Laimė, Mayos šeimininkė iš ligoninės jau išleista (jųdviejų nuotrauką galite pamatyti straipsnio apačioje). Bet visi žinome, kaip nelengva Mayai jos buvo laukti. Juk kai ko nors lauki, atrodo, kad laikas slenka labai lėtai. Ypač kai lauki to, ką myli labiau už viską pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.