Pavogė žirgus, kurių vertė – kaip naujo automobilio

Net ir specialistas nesuvokia, kam reikėjo vogti grynakraujus žirgus – jų nei mėsai papjausi, nei parduosi, o gal sugebės parduoti?

Net ir specialistas nesuvokia, kam vogti grynakraujus žirgus – jų nei mėsai papjausi, nei parduosi.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Net ir specialistas nesuvokia, kam vogti grynakraujus žirgus – jų nei mėsai papjausi, nei parduosi.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas (www.panskliautas.lt)

2016-10-05 07:17, atnaujinta 2017-05-11 11:21

Penktadienio rytą vieno žirgyno savininkė turėjo patirti baisų stresą. Naktį iš ganyklos buvo pavogti keturi brangūs grynaveisliai žirgai. Jų vertė siekia 14 tūkst. eurų.

Moteris neabejojo, kad tai vagystė. Apie tai ji pranešė policijai.

Žirgai dingo Panevėžio rajone. Juos išginė iš aptvaro, esančio prie sodybos Gitėnų kaime, šalia Miežiškių.

Iš pradžių buvo tikėtasi, kad žirgai patys ištrūko iš aptvaro ir vėliau sugrįš, bet taip nenutiko.

Vakar telefonu kalbinama nukentėjėlė nepanoro šnekėti apie šeimą ištikusią nelaimę. Tepasakiusi, kad žirgai išties buvo pavogti, moteris baigė pokalbį.

Elektriniu piemeniu apjuostas aptvaras yra šalia kelio, vedančio į Anykščius. Pro šalį važiuojantiems žmonėms besiganantys žirgai buvo gerai matomi. Spėjama, kad kažkas jais ir susigundė.

Šalia po sodybą laksto palaidas vilkšunis, tačiau tai vagių neišgąsdino. Jie sugebėjo tylomis išsivesti žirgus. Įtariama, kad netoliese laukė krovininis automobilis, į kurį buvo pakrautas gyvasis krovinys.

Žirgais besidomintis Anykščių rajono gyventojas Alvydas Vilkas stebėjosi, kad kažkam prireikė svetimų grynaveislių trakėnų veislės žirgų.

Tokiu grobiu vargiai kas nors sugebėtų pasinaudoti. Kiekvienas toks žirgas registruojamas, jam į ausį įveriamas specialus žymeklis, pagal kurį identifikuojamas savininkas.

„Pasitaiko, kad kaimuose pavagia mėsai kokio nors žmogelio arklį. Tačiau veisliniai žirgai nėra dideli ir mėsos jie daug neturi, tad sunku įsivaizduoti, kur juos reiktų dėti“, – sakė jis.

Iki šiol ūkininkui neteko girdėti, kad kur nors būtų pavogti žirgai.

Netoliese gyvenantis Algis Tvaska sakė, kad matė prie kelio besiganančius žirgus. Matyt, tai ir patraukė vagišių dėmesį. Jis spėjo, kad pavogti žirgai buvo išvežti automobiliu.

Panevėžio policijos atstovė Rasa Černauskaitė sakė, kad dėl vagystės pradėtas tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.