Apie kulkos pakirstą Ramzį jau kalba visas pasaulis

Po to, kai trečiadienį Pagėgių rinktinėje įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu pasieniečiai atsisveikino su savo belgų aviganiu Ramziu, žinia apie įvykį pasklido po pasaulį. Naujienų agentūros AP išplatintą žinutę publikavo dešimtys visame pasaulyje puikiai žinomų portalų, tokių kaip „Daily Mail“, „Fox News“, „New York Times“.

Lrytas.lt nuotr.
Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 5:21 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:56 PM

Primename, kad tarnybos metu nuo medžiotojo kulkos kritęs belgų aviganis Ramzis buvo kremuotas, urna su jo pelenais ceremonijos metu buvo nunešta į Pagėgių rinktinės muziejų. Čia įrengta Ramziui skirta ekspozicijos dalis, kur bus galima sužinoti apie šio vieno geriausių pasieniečių keturkojų tarnybą.

Trejų metų pasieniečių šunį Ramzį rugsėjo 27-osios vakarą žuvininkystės įmonėje dirbantis A.Komskis nušovė šalia Bitėnų kaimo (Pagėgių sav.) esančiame miške. Tą dieną pasieniečiai rado cigarečių krovinį ir, surengę pasalą, laukė jo pasiimti atvyksiančių kontrabandininkų. Šie atvažiavo dviem automobiliais.

Vieną vyrą pasieniečiai sulaikė, tačiau kitiems trims pavyko pasprukti. Ramzis su pasieniečiais kontrabandininkų pėdsakais sekė apie tris kilometrus, tačiau vienoje vietoje pėdsakus pametė. Šuniui bandant užuosti pėdsakus iš naujo, pasigirdo šūvis. Pamatęs kritusį augintinį, kinologas išsitraukė pistoletą, bet neiššovė, nes išvydo medžiotoją.

A.Komskį ir šunį skyrė maždaug 15 metrų. A.Komskis buvo sulaikytas ir dvi dienas praleido areštinėje, o paskui buvo išleistas į laisvę.

Tačiau pareigūnai mano, kad įrodymų įtakingo politiko, Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio brolį pasodinti į teisiamųjų suolą pakaks. Byla iškelta dėl pasieniečių turto sunaikinimo visuomenei pavojingu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.