Atidarė restoranėlį pelėms. Pamatykite, koks jis nuostabus

Neseniai vienoje Švedijos miesto Malmės gatvėje buvo atidaryta neįprasta parduotuvėlė ir restoranas. Atrodytų, nieko čia keisto, bet restoranėlis ir parduotuvėlė yra be galo maži, tiesiogine ta žodžio prasme – miniatiūriniai, nes jie yra skirti pelėms!

Pelių restoranėlis padarytas, apgalvojant smulkiausias detales.<br>instagram.com/anonymouse_mmx nuotr.
Pelių restoranėlis padarytas, apgalvojant smulkiausias detales.<br>instagram.com/anonymouse_mmx nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2016, 11:43 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:41 PM

Ši detali miniatiūra netruko sulaukti visuomenės dėmesio ir tapo miesto traukos centru.

„Tai taip dieviškai nuostabu! Mes ką tik pastebėjome, kad net ir dviratis stovi prirakintas! Prie to šauniai padirbėta“ – žavėjosi mažą parduotuvėlę apžiūrinėjusi 42 metų praeivė Linda Ekstedt, kurią citavo švedų interneto portalas „Expressen“.

Ir išties mažytė pelių parduotuvėlė ir restoranėlis yra sukurti itin kruopščiai, nepamirštant net ir smulkiausių detalių.

Čia pastatytos mažytis lauko staliukas su kėdėmis, įrengtas apšvietimas vėlyviems svečiams, netgi stovi mažutė elektros skydinė.

Parduotuvėlės vitrinos lange išdėlioti įvairiausi riešutai: migdolai, pistacijos, anakardžiai, karijos, lange iškabinti skelbimai yra ir užrašas „Atidaryta“. Net parašyta, kurios mokėjimo kortelės čia priimamos.

Anot praeivių, stabtelėjusių pasidžiaugti šiomis žaviomis miniatiūromis ir jas įamžinti, visa tai atrodo nepaprastai svetingai.

57 metų Lisa Sahl mano, kad restoranėlis visai gatvei suteikė jaukumo.

„Nuostabu, kad tai įnešė draugiškumo. Žmonės stabteli, mąsto apie tai ir aptarinėja tai vienas su kitu. Tai yra nepaprastai smagu. Pagalvokite, kažkas ėmė ir visa tai sukūrė!“ – džiaugėsi moteris.

Jai pritarė ir 41 metų miesto želdinių prižiūrėtojas Ola Melinas.

„Manau, kad tai – labai smagu. Tai labai puikiai sukurta. Niekada nemačiau ko nors panašaus“, – teigė vyras, pajuokavęs, kad bistro, prancūzišku pavadinimu „Noix de vie“ (liet. „Gyvenimo riešutai“), veikiausiai iš savivaldybės negavo leidimo staliukams lauke pastatyti.

„Bet galiu su tuo susitaikyti“, – juokėsi švedas.

Beje, ant vienos restoranėlio sienos buvo nupieštas grafitis su grotažyme „Anonymouse“. Grafitis – tai pelės kaukė, priminanti tarptautinį programišių grupuotės „Anonymous“ simbolį – Guy Fawkeso kaukę.

Kaip tik tokiu pavadinimu anonymouse_mmx yra pavadinta ir socialinio tinklo „Instagram“ paskyra, skirta minėtosioms miniatiūroms.

Tiesa, kas slepiasi po šia „Instagram“ paskyra ir kas sukūrė visą šį meną, pagaliau, ar pelės išties lankosi tokiame restoranėlyje, lieka paslaptimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.