Šeima rado mažytį kačiuką – po to paaiškėjo, kad jis nepaprastas

Viena šeima viduryje kelio pastebėjo mažytį kačiuką. Tačiau katės mamos niekur šalia nesimatė.

Rastas vos kelių valandų amžiaus mažylis, pasirodo, buvo viverinės katės palikuonis.<br>facebook.com/WildlifeFriendsFoundation nuotr.
Rastas vos kelių valandų amžiaus mažylis, pasirodo, buvo viverinės katės palikuonis.<br>facebook.com/WildlifeFriendsFoundation nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2016, 10:03 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:06 PM

Mažylis, rastas vienoje iš Tailando gatvių, atrodė kaip paprastos naminės katės palikuonis, bet paaiškėjo, kad tai – ne paprastas kačiukas.

Pasirodę gyvūnų gelbėtojai išsiaiškino, kad rainiukas yra viverinės katės palikuonis. Viverinė katė yra laukinis gyvūnas, kuris užauga dvigubai didesnis, nei paprasta naminė katė.

Tailando laukinių gyvūnų globos organizacijos „Wildlife Friends Foundation Thailand“ (WFFT) atstovai nustatė, kad kačiukui, kai jį surado, buvo vos kelios valandos, rašo interneto puslapis „LoveMeow“.

„Mes sužinojome, kad šio kačiuko mama buvo išgelbėtas gyvūnas, prie kelerius metus rastas dirbant ryžių lauke prie namų. Rasta katė buvo išauginta žmonių, o suaugusi paleista atgal į laukinę gamtą,“ teigė WFFT organizacijos atstovai.

Kačiuko mama prisirišo prie ją išauginusios šeimos ir kartais sugrįždavo į jų namus. Tą dieną, kai buvo surastas mažylis, mama katė buvo pastebėta netoliese.

Manoma, kad katė atsivedė kačiukų vadą ir nešdama savo mažylius vieną jų pakeliui pametė.

Mažylį radusi šeima tikėjosi, kad katė sugrįš pas savo vaiką, tačiau ji taip ir nebepasirodė, todėl buvo iškviesta pagalba.

„Mums atvykus, pastebėjome, kad kačiukas sušalęs ir išalkęs, todėl skubiai nugabenome į WFFT laukinių gyvūnų ligoninę. Pakeliui kačiuką priglaudęs prie krūtinės šildė veterinarė Aon“ – pasakojo WFFT atstovai.

Viverinė katė yra gyvūnas, gyvenantis Pietryčių Azijoje. Priešingai, nei dauguma kačių, šios rūšies katės mėgsta vandenį ir jame medžioja žuvis.

Tačiau dėl vandens telkinių nusausinimo, mažėja vietų, kur šios katės gali laisvai gyventi, todėl jos pripažintos nykstančiomis.

Viverinė katė yra nykstanti rūšis, ji netgi pripažinta labiausiai nykstančia mažo ir vidutinio dydžio kačių rūšimi, gyvenančia Pietryčių Azijoje.

Ant kelio rastas viverinės katės kačiukas pavadintas Simba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.