Jaroslawo Kaczynskio širdį užkariavo priglausti katinai

Lenkijos valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos (TTP) lyderis Jaroslawas Kaczynskis garsėja skambiais pareiškimais bei nesibaigiančia kritika oponentams. Tačiau ne ką mažiau žinoma ir jo meilė gyvūnams.

J.Kaczynskis daugiau nei 10 metų augino katiną Aliką (nuotr.), kurį rado partrenktą mašinos.
J.Kaczynskis daugiau nei 10 metų augino katiną Aliką (nuotr.), kurį rado partrenktą mašinos.
Meilės katinams neslėpė ir J.Kaczynskio velionis dvynys L.Kaczynskis.
Meilės katinams neslėpė ir J.Kaczynskio velionis dvynys L.Kaczynskis.
Daugiau nuotraukų (2)

„Radio ZET“, „Fakt24“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Mar 15, 2017, 7:44 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:26 PM

Lenkijos spauda mirgėte mirga nuotraukomis, kuriose J.Kaczynskis pozuoja su savo katinais.

Juos galima vadinti netgi tikraisiais politiko namų Varšuvoje šeimininkais, nes pūkuoti augintiniai priverčia TTP lyderį keisti savo kasdienius įpročius.

J.Kaczynskis niekada neslėpė labai mylintis gyvūnus, ypač katinus. Šiuo metu jo namuose karaliauja du pūkuoti draugai, o trečiasis, priklausantis kaimynams, perlipęs tvorą užsuka politiko aplankyti beveik kasdien.

Anksčiau TTP lyderis augino dar vieną katiną, kuris jo namuose pragyveno 12 metų. Pastarajam buvo galima daugiau nei bet kam kitam – šeimininkas į visas jo išdaigas žvelgė atlaidžiai. Katinui, vardu Alikas, buvo leidžiama netgi kandžioti ir draskyti politikui ranką ar koją.

J.Kaczynskiui sugrįžus namo iš darbo, Alikas įsikibdavo šeimininkui į koją ir nepaleisdavo. Tad nebelikdavo nieko kito tik vaikščioti po namus su įsikibusiu į koją katinu. Tačiau politikas tikino niekada dėl to nepykęs ant augintinio.

Alikas į J.Kaczynskio namus pateko atsitiktinai. Politikas jį rado partrenktą automobilio. Parnešė namo ir gydė. Netgi savo darbų grafiką taikė prie katino poreikių, nes augintinį tekdavo dažnai vežti pas veterinarą.

Galiausiai katinas pasveiko ir ilgus metus gyveno kartu su šeimininku.

Dabar jau šešerius metu J.Kaczynskio namų karalienė yra Fiona. Ji – taip pat neveislinė politiko priglausta katė.

„Tai ypatinga ir keisčiausia katė, kokią esu turėjęs“, – viename interviu pasakojo TTP lyderis.

Iš tiesų J.Kaczynskio katė neretai elgiasi kiek neįprastai.

„Turiu jai pastatyti du dubenėlius vandens. Vieną ant žemės, kitą prie kriauklės. Bet ji vis tiek sugeba išversti abu. Kai bandau įpilti Fionai vandens, ji strimgalviais bėga prie kriauklės, ir bando gerti vandenį iš čiaupo“, – sakė politikas.

Maža to, Fiona mėgsta žaisti su vynuogėmis tarsi šuo su kamuoliuku.

„Kiekvieną vakarą turiu su ja taip žaisti. Metu vynuogę, ji įsikanda ir parneša, tada vėl turiu ją numesti“, – pasakojo politikas.

Jei to nepadaro, apie ramų miegą J.Kaczynskis gali tik pasvajoti. Fiona tuomet braunasi į jo miegamąjį, kniaukia ir reikalauja dėmesio.

Maža to, praėjusiais metais politikas turėjo nupirkti katei lazerį. Kitaip atėjus svečiams ji neduodavo ramybės – lipdavo ant stalo, kibdavo į kojas. Tik lazeris padėjo nukreipti jos dėmesį, nes Fiona itin pamėgo gaudyti raudonos šviesos taškelį.

Maždaug prieš pusantrų metų TTP lyderis priglaudė ir dar vieną pūkuotą draugą.

„Katiną man atnešė apsaugos darbuotojai, radę jį prie namų. Todėl leidau jam apsigyventi su manimi“, – sakė J.Kaczynskis.

Katinas, vardu Czarusas, taip pat puikiai jaučiasi politiko namuose, tačiau Fiona vis tiek lieka namų karaliene. Tai ji turi pirmenybę bet kurioje situacijoje. Ji pirmoji užlipa ant sofos, prašo būti pašerta.

Beje, namuose gyvenančios katės – ne vieninteliai gyvūnai, kuriais rūpinasi TTP lyderis.

Maždaug dešimtmetį kaimynystėje gyvena ir katinas Feliksas.

Tiesa, su pastaruoju J.Kaczynskiui susipažinti teko prieš kelerius metus.

Tuo metu tikroji Felikso šeimininkė buvo paguldyta į ligoninę, o Feliksas lakstė vienas kieme ir buvo užpultas benamio šuns.

Pamatęs sužeistą katiną, J.Kaczynskis nusprendė juo pasirūpinti – vežė pas veterinarą, šėrė, kol pūkuotasis draugas visiškai pasveiko ir iš gydymo įstaigos grįžo jo šeimininkė.

Katinas nepamiršo politiko poelgio. Nuo tada jis beveik kasdien aplanko J.Kaczynskį ir svečiuodamasis nesitraukia nuo jo nė per žingsnį.

Anksčiau mėgdavo gulėti šalia jo verandoje, tačiau atsiradus jaunėliui Czarusui, šį mėgstamą ritualą teko pamiršti.

Mat pastarasis pavydi šeimininko dėmesio ir šnypščia, kai prisiartina Feliksas.

J.Kaczynskio meilė katinams sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesio. Vienas satyrinis serialas, kurio herojus vaidina TTP lyderį, irgi augina katinus. J.Kaczynskis netgi prisipažino mielai pažiūrėjęs ir įvertinęs ne vieną serialo seriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?