Mokslininkų išvados pradžiugins kačių mylėtojus

Mes visi girdėjome, kad katės yra nepriklausomos nenaudėlės, kurioms nelabai rūpi jų šeimininkai. Ne tai kaip šunys, kurie vadinami geriausiais žmogaus draugais.

Kačių mylėtojai visada žinojo, kad šie gyvūnai mums neabejingi.<br>123rf nuotr.
Kačių mylėtojai visada žinojo, kad šie gyvūnai mums neabejingi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-01 08:06, atnaujinta 2017-04-06 19:03

Ilgą laiką kačių mylėtojams tekdavo vargti įrodinėjant, kad ir katėms nesvetima meilė žmonėms ir jos yra draugiški gyvūnai.

Pagaliau tai, ką jau seniai žinojo visi kates mylinti žmonės, patvirtino ir mokslininkai.

Naujausias Oregono valstybinio universiteto mokslininkų tyrimas parodė, kad iš tiesų katės mus myli.

Tyrimo išvados neseniai buvo paskelbtos žurnale „Behavioural Processes“. Mokslininkai aiškinosi, kaip katės reaguoja į jų aplinkoje kasdien esančius daiktus ir žmones. Pastebėta, kad katėms svarbesni yra žmonės, nei daiktai.

Jeigu katės turėdavo rinktis tarp žmogaus draugijos ir savo pamėgtų žaisliukų, katažolių, kitų kačių ar net maisto, jos pirmenybę teikdavo savo žmonėms.

Nepaisant kačių asmeninių bruožų, bendravimui su žmonėmis pirmenybę teikė dauguma murklių: tiek turinčių šeimininkus, tiek ir gyvenančių gyvūnų prieglaudose.

„Nuoseklesnis kačių pažintinių gebėjimų tyrimas įrodė jų sudėtinius jų sociokognityvių ir problemų sprendimo sugebėjimus“, – teigiama tyrimo išvadoje.

Štai kodėl milijonai žmonių visame pasaulyje džiaugiasi namuose augindami kates. Jos yra puikios kompanionės, sugebančios užmegzti su žmonėmis ypatingą ryšį, kurį gali suprasti tik kačių mylėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.