Keturkojo gimtadienis Kaune: išsipustę svečiai ir lašišų tortas

Lietpalčių šunims kūrėja kaunietė Rima Kasnauskytė (34 m.) augintiniui Albertui surengė tokią gimtadienio šventę, kokios pavydėtų bet kuris vaikas. Moteris du laikomus šunis ir vadina savo keturkojais vaikais.

R.Kasnauskytė su vyru Dariumi augina du keturkojus: Vakarų Škotijos terjerų kalytę Diną ir kernterjerų veislės Albertą.<br>P.Dautarto nuotr.
R.Kasnauskytė su vyru Dariumi augina du keturkojus: Vakarų Škotijos terjerų kalytę Diną ir kernterjerų veislės Albertą.<br>P.Dautarto nuotr.
Suvaldyti šventėje lakstantį būrį keturkojų nebuvo sunku. Daug kas netgi stebėjosi, kad jie nekėlė jokių problemų nei aplinkiniams, nei vieni kitiems.
Suvaldyti šventėje lakstantį būrį keturkojų nebuvo sunku. Daug kas netgi stebėjosi, kad jie nekėlė jokių problemų nei aplinkiniams, nei vieni kitiems.
Į Nemuno saloje vykusį šuns gimtadienį susirinko kelios dešimtys išsipusčiusių įvairių veislių keturkojų ir jų šeimininkų.
Į Nemuno saloje vykusį šuns gimtadienį susirinko kelios dešimtys išsipusčiusių įvairių veislių keturkojų ir jų šeimininkų.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 5, 2017, 4:41 PM

Nemuno saloje Kaune vykusiame gimtadienyje dalyvavo apie 30 įvairių veislių šunų su šeimininkais. Keturkojų laukė pilnas kamuoliukų baseinas, skraidančios lėkštės, lašišų tortas, užkandžiai ir daugybė kitokių pramogų, prilygstančių SPA procedūroms, – liesdami tam tikrus kūno taškus specialistai mažino šunims stresą, kūrė šukuosenas, valė ausis, tvarkė nagus.

Taip išreikšti meilę savo keturkojui R.Kasnauskytė su vyru Dariumi sumanė dėl to, kad lygiai prieš metus visai nedaug trūko, kad būtų jo netekę.

Šeimai keliaujant po Švediją jų kernterjerų veislės šuo Albertas apsinuodijo žiurkių nuodais. Veterinaras teigė, kad yra tik vieno procento tikimybė, jog keturkojis liks gyvas.

„Albertui buvo labai blogai, bet nuolat leidome priešnuodžius, neleidome jam užmigti, ir įvyko stebuklas – jis atsistojo. Alberto gyvenimas prasidėjo iš naujo. Iki šiol per kūną pereina virpulys, kai prisimenu tas sunkias akimirkas“, – kalbėjo R.Kasnauskytė, prisistatanti Rima Ciu Ciu.

Moteriai šuns gimtadienis simbolizuoja gyvenimo šventę. Ji norėjo visiems priminti, kad reikia kasdien džiaugtis tuo, ką turime ir kur esame.

Tądien šventėje lakstančių keturkojų būrį, pasak Rimos, suvaldyti nebuvo sunku. Daug kas netgi stebėjosi, kad jie buvo be pavadėlių ir nekėlė jokių problemų nei aplinkiniams, nei vieni kitiems.

Tačiau didžioji dalis šunų vieni kitus pažįsta, nuolat leidžia laiką kartu. Tik šįkart susitikimas buvo kiek iškilmingesnis – su tortu ir dovanomis.

„Savo šuniukus dažnai suvedame pažaisti. Aplink mus susibūrė žmonės, kurie šunis vadina savo vaikais. Mes augintiniams skiriame ypač daug dėmesio ir suprantame, kad ir šunims reikia susitikinėti“, – paaiškino moteris.

Rimos bendraminčiai šunų šeimininkai yra labai skirtingi. Vienas eina aukštas pareigas, kitas dirba labai paprastą darbą, bet visus juos vienija meilė gyvūnams. Susitikę jie kalba vien apie šunis – tai puikus poilsis nuo gyvenimo rutinos, atsiribojimas nuo neigiamų dalykų. Visi įsikrauna teigiamų emocijų.

„Tie, kurie šunis laiko tikpririšę prie būdos arba iš viso jų neturi, to nesupras, gal net pašieps.

Tačiau tikrai supras tie, kurių namuose laksto keturkojai vaikučiai“, – sakė pašaipų nebijanti Rima. Be Alberto, ji turi ir Vakarų Škotijos terjerų kalytę Diną.

R.Kasnauskytė įsitikinusi, kad, norint sutarti su šunimi, reikia jį išmokyti komandų, jis turi laikytis taisyklių. O jų šunų augintojų namuose gal net daugiau negu namuose, kuriuose auga vaikai.

Kad po vienu stogu vyrautų harmonija, augintinis turi žinoti, ko iš jo šeimininkas nori.

„Meilė šunims – tai ne jų lepinimas. Jeigu ko nors šuniui negalima, tai kartais ir griežtai tai reikia pasakyti. Kai valgome, šunims griežtai draudžiame prašyti maisto nuo stalo, nerinkti trupinių, mokome neloti ant praeivių.

Dauguma mūsų rato žmonių netgi nemiega su augintiniais, kaip būtų galima įsivaizduoti. Taip yra dėl šuns charakterio – jei jis yra dominuojantis, bus labai sunku susitarti“, – šunų auginimo ypatumais dalijosi Rima.

Iš pradžių šeimininkai kartu su Albertu ėjo į dresavimo mokyklą, mat reikėjo išmokti suvaldyti labai didelį augintinio aktyvumą. Be to, jie nuolat ieško informacijos apie šunų dresavimą, domisi, skaito ir stengiasi mokyti savo šunis patys.

Sakoma, kad šunų auginimas – puiki repeticija prieš susilaukiant vaikų, tačiau Rimai tai kol kas nėra aktualu.

„Mūsų šeima nėra tradicinė – esame labiau sutelkę dėmesį į šunis. Tiesiog manome, kad mūsų gyvenimo būdas netinka vaikams auginti. Gal esame per daug kontroliuojantys ir valdingi“, – nusišypsojo R.Kasnauskytė.

Devynerius metus kartu su Dariumi esanti Rima prisipažino, kad iš pradžių jos vyras ją laikė pamišusia dėl šunų. Bet vėliau pats įsitikino, kad meilė šunims yra ypatinga. Juos mylėti – nereiškia vien tik maudyti, šerti, šukuoti, versti pasivaikščioti. Tai visai kas kita.

„Jei myli šunis, atsiranda daugiau gėrio aplinkai ir pats tampi malonesnis žmonėms. Tad tai ilgainiui persidavė ir mano vyrui.

Jis dabar negali tuo atsidžiaugti. Gali be priežasties tiesiog išeiti į mišką su šunimi, ko anksčiau net neįsivaizdavo.

Diną kartu auginame jau beveik devynerius metus. Ji yra tarsi mūsų santykių barometras“, – su šypsena pasakojo Rima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.