Paaiškino gluminančio kačių elgesio priežastį

Visi kačių mylėtojai žino tą nemalonią situaciją: sėdite sau ramiai, užsiimate savo reikalais, o atėjusi jūsų augintinė lyg niekur nieko atkiša savo pasturgalį tiesiai jums į veidą.

 Visai nebūtina įsižeisti, jei katė prieš jus pakelia uodegą. <br> 123rf.com nuotr.
 Visai nebūtina įsižeisti, jei katė prieš jus pakelia uodegą. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-10 12:55

Turbūt ne vienam kilo klausimas, kodėl gi ji taip elgiasi? 

Atsakymą pateikė ekspertai.

Katėms normalu uostyti viena kitos pasturgalį. Taip jos viena su kita pasisveikina arba pasitikslina kitos katės tapatybę, – paaiškino kačių tyrinėtojas Mikelas Delgado interneto svetainei „Inverse“. – Mums sunku tai suprasti, bet joms kvapas yra gerokai svarbesnis, atpažįstant vienai kitą. Taigi, tikėtina, kad katės taip mums prisistato arba tiesiog draugiškai pasisveikina“.

Kaip rašoma interneto puslapyje BGR, katės, kaip ir šunys, daug komunikuoja viena su kita per kvapą. Gyvendami su katėmis jūs paliekate joms savo kvapą, o jos leidžia jums užuosti savąjį.

Kadangi katės iš prigimties yra teritoriniai gyvūnai, joms pasturgalio apuostymas yra jų bendravimo būdas. Kartu tai yra įspėjimas kitiems apie savas valdas.

Pakeldamos prieš jus uodegą katės su jumis pasisveikina pačiu intymiausiu būdu, kokiu tai gali. Tai yra ženklas, kad katė jumis visiškai pasitiki.

Ir atvirkščiai – jeigu katė yra pabrukusi uodegą, veikiausiai ji nejaukiai jaučiasi.

Tad jeigu kitąsyk jūsų murklė pakels prieš jus savo uodegą ir parodys paslėpsnius, neįsižeiskite, bet priimkite tai kaip komplimentą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.