Šeimininkui apie nelaimę pranešė šuo

Leliūnų kaime (Anykščių r.) gaisrininku vairuotoju dirbantis 52-ejų Raimundas Guobužas ne tarnybos metu išgelbėjo į nenaudojamo lauko tualeto duobę įkritusį ir išlipti lauk nepajėgiantį šunį.

Kingas tris dienas inkštė, kol atvedė savo šeimininką iki nelaimės vietos.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Kingas tris dienas inkštė, kol atvedė savo šeimininką iki nelaimės vietos.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, „Lietuvos rytas“

Jan 17, 2018, 10:49 AM

Apie į spąstus patekusį keturkojį nelaimėlį perspėjo vyriškio pusantrų metų japonų Akita inu veislės šuo Kingas. Tris dienas šuo keistai elgėsi – inkšdamas tempė šeimininką prie apleisto pastato.

Netoliese buvo girdėti kito šuns lojimas. Iš pradžių vyrui pasirodė, kad amsėjimas sklinda iš šalia esančio kaimyno kiemo.

Trečią dieną R.Guobužui su Kingu priėjus prie pastato, šuo vėl veržėsi į vidų. Šįkart šeimininkas leidosi tempiamas augintinio.

Pripuolęs prie pastato šone esančio lauko tualeto šuo įkišo galvą į skylę. Maždaug dviejų metrų gylio duobės kampe tupėjo nedidelis šunelis ir gailiai inkštė. Laimei, daugelį metų nenaudojamo tualeto duobė buvo tuščia.

Iš pradžių R.Guobužas bandė keturkojį nelaimėlį ištraukti virvės gale padaręs kilpą, bet nepavyko. Tuomet vyras persivilko kitais drabužiais ir atsinešęs kopėčias nusileido į duobę.

Kelias dienas be maisto ir vandens praleidęs šunelis nesipriešino, kai vyras paėmė jį į rankas ir iškėlė į paviršių.

Ant žemės paleistas šuo guviai striktelėjo ant kojų ir nurūko. „Jei ne Kingas, vargšelis tikrai būtų pražuvęs iš bado ir troškulio“, – džiaugėsi R.Guobužas.

Kitą dieną vyras su savo šunimi vėl vaikščiojo palei apleistą pastatą, tačiau šįkart keturkojis į jį visiškai nekreipė dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.