Košmaras Klaipėdoje: palaidas kovinis šuo sudraskė mažą šuniuką

Vakar apie 20 val. pirmojoje Melnarageje, prie jūros, palaidas kovinis šuo be pavadžio ir antsnukio užpuolė ir sudraskė mažą šunelį.

 Be antsnukio vedžiojami šunys kelia grėsmę ir žmonėms, ir kitiems gyvūnams.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr. 
 Be antsnukio vedžiojami šunys kelia grėsmę ir žmonėms, ir kitiems gyvūnams.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr. 
Šuniukas buvo sužalotas mirtinai.<br> facebook.com/alina.nesvarbu
Šuniukas buvo sužalotas mirtinai.<br> facebook.com/alina.nesvarbu
Daugiau nuotraukų (2)

Agnietė Gedrimaitė, „Vakarų ekspresas“

2018-06-27 14:28

Gyvūnėlis buvo sukandžiotas mirtinai. Ši kraupi žinia greitai pasklido socialiniuose tinkluose, kovinio šuns šeiminkai sulaukė visuotinio pasmerkimo.

Savo socialinėje paskyroje liūdna žinia pasidalino ir įvykį mačiusi visažistė Alina Guess: „Kelių sekundžių reikalas ir mes būtume praradę Meilę, nes jis pirmiausia puolė ją!!! Ačiū Dievui ji buvo ant rankų !!!AŠ NEMOKU APSAKYTI TŲ ŽMONIŲ PATIRTO SKAUSMO, kurie prarado savo augintinį“ maldauju JŪS GALITE PADĖTI KITIEMS, kad visi SAUGOTŲ SAVO ANGELĖLIUS ir visi pamatytų o gal ir atpažintų šituos parazitus!!!“

Gresia 60 eurų bauda

„Pranešimas buvo gautas. Mūsų patruliai nuvyko į įvykio vietą, apklausė žmones, priėmė pareiškimą, bet dabar tyrėjai turi išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes: ar toje vietoje galima šunį vežioti be pasaitėlio, ar reikia su pasaitėliu, ar su antsnukiu, ar be antsnukio, taip pat, ar tas šuo buvo vedžiotas su pasaitėliu. Tad, apskritai, reikia žiūrėti, kokios yra šio įvykio aplinkybės, ir tada bus galima imtis tolimesnių veiksmų ir spręsti, kokias sankcijas taikyti šuns šeimininkui“, – paaiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė.

Kiap teigia A.Grauslienė, nors ir siūloma taikyti kokias nors sankcijas, nes tai žiaurus elgesys su gyvūnais, tačiau nelabai galima to pritaikyti šuniui, „nes visgi šuo sudraskė šunį, o ne žmogus, tad šuniui neinkreminuosi nusikaltimo, todėl agresyviojo šuns šeimininkai, greičiausiai, bus baudžiami administracine tvarka“.

Aišku, visada yra galimybė šuns šeimininkams kreiptis dėl civilinio ieškinio atlyginimo, tačiau, kaip teigia pašnekovė, svarbiausia ištirti visas įvykio aplinkybes, kur tai vyko, kokiomis aplinkybėmis tai vyko, tik tada bus galima bausti administracine bauda. Be to, pareigūnai minėjo, kad anksčiau irgi yra buvęs panašus įvykis, tada šuns šeimininkai buvo nubausti puse minimalios baudos, t.y., 60 eurų, tačiau taip pat priklauso, ar tie žmonės turėjo kokių nors ankstesnių viešosios tvarkos pažeidimų.

Šių metų balandžio mėnesį buvo svarstoma dėl leidimo vedžioti naminius gyvūnus 600 metrų zonoje nuo šiaurinio molo. Po svarstymų miesto Taryba vis dėlto patvirtino šį siūlymą ir nuo gegužės 1 d. dalyje paplūdimio Melnragėje šeimininkai teisėtai gali vaikščioti su savo augintiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?