Pamišimas ir beprotiška meilė dėl 1800 šunų

Purškiamo plaukų lako kvapas ore, nusišėrusio kailio kuokštai bei viena kita balutė ant žemės ir plėvele apvynioti sienų kampai. Taip atrodė parodų rūmai po šunų parodos.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jan 24, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:50 AM

Tačiau niekas neatbaidė šimtų šunų gerbėjų bei kinologijos profesionalų nuo atkaklios kovos dėl geriausio ir gražiausio šuns pripažinimo.

Per dvi dienas trukusį grandiozinį paradą „Litexpo“ parodų rūmuose grožio ringuose kovėsi 1800 šunų. Geriausių šunų apdovanojimai įteikti Lietuvos ir Rusijos atstovams.

Klupinėdami palei išpuoselėtus šunis žmonės stengėsi daryti viską, kad tik jų augintiniai įtiktų tarptautinei komisijai.

Vieni be perstojo šukavo ilgaplaukių gražuolių kailį, kiti tepė šunų pėdutes specialia pudra ar vašku, kad tik šie nepaslystų, treti purškė plaukų laką, kad šukuosenos būtų lyg ką tik iš grožio salono.

Tokia šventinė ir šuniškai laiminga buvo gruodžio 15-16 dienomis vykusi šunų paroda. Šiemet ji sutapo su Lietuvos kinologų draugijos 20-mečiu.

Pasak draugijos atstovės ryšiams su visuomene Aurelijos Staskevičienės, šie metai Lietuvos kinologijos istorijoje bus įsimintini – vienintelė Lietuvai atstovaujanti veislė – lietuvių skalikas – tarptautinės komisijos buvo įvertintas ypač aukštu balu.

„Lietuvių skalikas kol kas yra tik Lietuvoje pripažinta veislė. Iki tarptautinių kinologų draugijos pripažinimo dar laukia ilgas kelias, tačiau šį savaitgalį gautas aukštas įvertinimas yra svarbus žingsnis visiems šunų mylėtojams“, - sakė A. Staskevičienė.

Pasak jos, šiais metais parodos lankytojai galėjo ne tik pasirodyti parodose ir stebėti šunų pasirodymus, bet ir kartu su visa šeima dalyvauti edukacinėse programose.

„Šiais metais parodoje siūlėme naujovę – leidome parodos svečiams ir mažiesiems lankytojams artimiau susipažinti su veislėmis, šunų priežiūra bei dresūra“, - pasakojo Lietuvos kinologų draugijos atstovė ryšiams su visuomene.

Kaip sakė A. Staskevičienė, Kinologų draugija organizuoja po 8 tarptautines parodas – 4 parodos būna Vilniuje, kovą ir žiemą, kitos keturios vyksta vasarą kurortinėse vietose – Druskininkuose ir Molėtų krašte.

Šį savaitgalį tarptautinėse parodose „Vilniaus žiema 2012“ ir „Kalėdų taurė 2012“ dalyvavo šunys iš visos Europos.

Pusė parodos dalyvių - lietuviai, kiti iš kaimyninių šalių – Rusijos, Suomijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos. Parodoje dalyvavo ir šunys iš Filipinų bei JAV.

Sekmadienį vykusioje parodoje „Kalėdų taurė 2012“ geriausiu ir gražiausiu šunimi pripažintas borderkolis (Rusija), antroji vieta atiteko mitelšnauceriui (Lietuva), trečioji vieta skirta didžiajam pudeliui (Rusija).

Kalėdų taurės 2012“ gražiausios poros konkurse 1-ąją vietą pelnė levretės.

Geriausio veislyno konkurse triumfavo trumpaplaukiai triušiniai taksai.

Mažylių grupėje (nuo 6 iki 9 mėn.) niekas neprilygo pūkuotajam šiba inu.

Veteranų konkurse mitelšnauceris savo varžovams – senjorams nesuteikė jokių galimybių ir nuskynė gražiausio „senelio“ apdovanojimą.

Jaunimo kategorijoje (nuo 9 iki 18 mėn) dalyvavo didžiausias būrys keturkojų iš viso pasaulio. Iš maždaug 50 veislių gražiausiu šios kategorijos šunimi išrinktas škotų terjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.