Storiausios pasaulyje katės: linksma ar graudu?

Meilė, lepinimas, visų norų pildymas ir jokios aktyvios fizinės veiklos. Papildoma porcija maisto, skanumynai, kastracija/sterilizacija ir štai jums rezultatas – storiausios pasaulyje katės. Gal ir atrodo jos mielai, tačiau patikėkite, tikriausiai dauguma jų pakankamai ligotos, ir jei prašnektų žmogaus balsu - skųstųsi. Kai kurios iš jų vos gali atsistoti, o kurios atsistoja – vos paeina. Ir visa tai, tik dėl perdėtos žmogaus meilės – gal saldainiuko, gal dar maistelio, riebaliukų?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 22, 2013, 9:22 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:20 AM

Neretai žmonės skundžiasi, kad po kastracijos ar sterilizacijos jų augintinis nutuko. Taip, po operacijos išnyksta lytinis potraukis, gyvūnai nebeieško poros, nekovoja dėl teritorijos. Tapę kur kas ramesni gali džiaugtis puikiu apetitu. Pagerėjus apetitui, katės ėda daugiau, o šeimininkai dar ir palepina – juk katinėlis nori.

Katėms gausiau ėdant - labai svarbu pašarą normuoti, kad neperšertumėte savo augintinio. Pagaliau, to visiškai galima išvengti kontroliuojant maisto kiekį arba parenkant specialias - kastruotiems gyvūnams skirtas - dietas.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.