Net kietaširdžius sugraudinęs paršelis be galūnių gavo tikrą neįgaliojo vežimėlį

Nė vienas negalime pasirinkti kaip, kada ir kuo gimti. Vis tik likimas pašykštėjo mažyliui paršeliui dviejų užpakalinių kanopų. Tačiau dabar paršelis, vardu Chrisas P Baconas, dėl savo globėjų sumanumo gali vaikščioti pasiremdamas vien priekinėmis kojomis, o galinė kūno dalis – ant miniatiūrinio neįgaliojo vežimėlio. Pirmasis specialiai paršeliui sukonstruotas prietaisas pagamintas iš K'Nex žaidimo kaladėlių, panašių į Lego, vėliau pakeistas į tikrą neįgaliojo vežimėlį.

Paršelis, vardu Chrisas P Baconas, gimė su neišsivysčiusiomis galinėmis letenėlėmis, tačiau vaikščioti gali specialaus vežimėlio pagalba.<br>Reuters
Paršelis, vardu Chrisas P Baconas, gimė su neišsivysčiusiomis galinėmis letenėlėmis, tačiau vaikščioti gali specialaus vežimėlio pagalba.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Feb 24, 2013, 3:50 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:50 AM

Vos už žmogaus ranką didesnis paršelis dabar gali džiaugtis laisve vaikščioti, susipažinti su jį supančia aplinka, ieškoti maisto trupinių ant žemės ir be paliovos kriuksėti iš džiaugsmo.

Specialų neįgaliojo vežimėlį pagamino dabartinis paršelio savininkas ir veterinarijos gydytojas Lenas Lucero iš Floridos.

Pirmasis paršelio šeimininkas nebegalėjo tinkamai pasirūpinti mažyliu, tad perdavė savo bičiuliui veterinarui.

„Tai yra ir mano, ir paršelio svajonė. Manau, kad jis dabar iš tiesų labai laimingas“, - sakė paršelio globą veterinarui perdavęs Orlando Santielis.

Priekinėmis galūnėmis pasispirdamas, paršelis puikiai valdo prie kūno pritvirtintus ratukus ir mikliai juda po namus.

Žaislinis vežimėlis sumontuotas nuo paršelio kaklo iki užpakalinės dalies, kur vietoje letenų – du ratukai.

Įrenginio ratai sumontuoti taip, kad paršelio kūnas yra lygiai tokiame pačiame aukštyje - lyg turėtų visas galūnes.

Be galinių kanopų paršiukas judėtų labai ribotai, susižalotų ir patirtų didžiulį skausmą. Vežimėlis paršeliui padėjo išvengti nemalonumų ir patirti gyvenimo džiaugsmą.

Išaugęs pirmuosius savo „vaikiškus“ žaislinius ratukus, paršelis gavo tikrą, specialiai pritaikytą neįgaliems gyvūnams vežimėlį.

Naujasis vežimėlis paršeliui augant turės galimybę prisitaikyti prie nelaimėlio dydžio ir naujo konstruoti nebereikės.

Portale „Youtube“ vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas paršelis mikliai lakiojantis ant grindų, per dešimt dienų pamatė jau beveik 1 mln. žiūrovų. „Facebook“ ir „Twitter“ profilyje paršelis turi daugiau nei 17 tūkst. gerbėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.