Tarptautinėje parodoje - itin retas šuo su veltinėmis kaselėmis

Dvi dienas - kovo 2-3 - tarptautinėse parodose „Litexpo“ parodų rūmuose varžysis 1 800 šunų, atvykusių iš įvairių Europos šalių. Augintiniais savo gabumus, grožį į geriausias savybes demonstruos grožio ir gabumų ringuose. Gausiausi ringai šiemet bus auksaspalvių retriverių, Jorkšyro terjerų bei cvergšnaucerių.

Komondoras - itin retas šuo, atkeliavęs iš Vengrijos, dalyvaus tarptautinėje šunų parodoje.<br>„Wikipedia“ nuotrauka
Komondoras - itin retas šuo, atkeliavęs iš Vengrijos, dalyvaus tarptautinėje šunų parodoje.<br>„Wikipedia“ nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 8:26 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:11 PM

Šį savaitgalį bus ir tokių ringų, kur varžysis tik pora šunų. Pavyzdžiui, Vengrijoje išvestų ganymui skirtų šunų veislės komondorų ringe susikaus tik du šios rūšies atstovai. Iš šių dviejų retos veislės šunų vienas bus kaunietės G. Salomachinaitės augintinis, jo konkurentas bus iš Suomijos.

Keturkojus parodos ringuose vertins tarptautinė teisėjų komisija, kurią sudaro Airijos, Suomijos, Slovėnijos, Ispanijos, Kroatijos, Rusijos ir kt. šalių ekspertai.

Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį iš teisėjų atrinktų pačių gražiausių šunų bus renkamas gražiausias tos dienos šuo. Šeštadienį nugalėtojui atiteks taurė „Lietuvos nugalėtojas 2013“, sekmadienį – „Vilniaus taurė 2013“.

Parodose vyks ir jaunųjų vedlių konkursas, kuriame varžysis vaikai ir jaunimas iki 18 metų.Vėliau – pramoginė programa: šunų porų, veislynų konkursai, jaunų šunų bei veteranų varžybos.

Šeštadienį iškilmingai bus apdovanotas daugiausiai pasiekęs per praėjusius metus Lietuvos Top šuo.

Abi Tarptautinės šunų parodos dienas „Litexpo“ 3-ioje salėje šalia „Best of Best“ ringo vyks Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro renginiai „Mokomės kartu – pažinti, mylėti, auklėti ir saugoti“.

Mokymo centras bendradarbiauja su vaikų ugdymo, neformaliojo švietimo įstaigomis: šeštadienį vyks Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Neakivaizdinės kinologų mokyklos ir jaunųjų ugniagesių susitikimas su kinologais; sekmadienį - Vilniaus „Gerosios vilties“ m-klos, Vilniaus „Sos vaikų kaimo bendruomenės“ susitikimai – pokalbiai apie šunis, saugų bendravimą su gyvūnais.

Veiks „Kūrybinės dirbtuvės“: vaikai galės piešti, kurti ir dalyvauti konkurse „Mano šuo“.

Kasdien vyks šunų veisėjų konsultacijos šuniukų įsigijimo ir priežiūros klausimais.

Bus galima žiūrėti Mokymo centro sukurtus kinologinius filmus.

Daugiau informacijos apie parodą rasite kinologija.lt/?page_id=660&lan=ltu"="">kinologija.lt/?page_id=660&lan=ltu"" target="_blank">čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.