Kulkų suvarpytas šuo gyvulius ganyti išmoko dviem kojom

Kai sukilimo ar karo metu ore švilpia kulkos, kliudyti gali bet ką – sieną, stulpą, žmogų ar šunį. Kulkos, skriejusios per susišaudymą Jordanijoje sužeidė šešerių metų aviganį, vardu Abayed.

Kulkų sužalotas šuo Jordanijoje sėkmingai gano gyvulius.<br>Reuters
Kulkų sužalotas šuo Jordanijoje sėkmingai gano gyvulius.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Mar 1, 2013, 11:14 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:02 PM

Tačiau geradariai žmonės nepaliko šuns likimo valiai gulėti sužeisto tiesiog gatvėje ir tyliai iškeliauti į amžinųjų ganyklų laukus. Netoli Amano miesto esančio gyvūnų gerovės centro darbuotojai sumeistravo specialų vežimėlį, kuriuo sėkmingai naudojasi galinės kūno dalies nebevaldantis šunelis.

Vieniems sužalotas gyvūnas sukelia didesnį gailestį, didesnį norą juo rūpintis, tačiau pasitaiko ir tokių atvejų, kad jei tik augintinis tampa neįgalus - jo iškart atsisakoma.

Vis tik po to, kai prieš du metus pašautas tiesiai į stuburą šuo buvo paralyžiuotas, likimas jam nusišypsojo. Neabejingi žmonės šunį nuvežė į veterinarijos gydyklą ir po kelių savaičių jis pasveiko. Neįgalus šuo gali vėl ganyti gyvulius po Jordanijos laukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.