„Lietuvos nugalėtojo“ titulas - šuneliui iš Suomijos

Trys šunys šeštadienį vakare „Litexpo“ parodų centre buvo apdovanoti „Lietuvos nugalėtojo 2013“ taurėmis. Pagrindinius tarptautinės šunų parodos prizus šluote susišlavė svečiai iš Suomijos. Pirmąją vietą laimėjo australų šilkinis terjeras. Šuo savo grožiu ir energingumu įveikė beveik 1800 parodos dalyvių.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Mar 3, 2013, 12:17 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:34 PM

Jo vardas parodoje - Curiosity winner takes it (liet. Smalsumo nugalėtojas paims tai).

Nugalėtojo savininkė suomė Susanna Gourine neslėpė džiaugsmo. Namuose savo mažylį ji vadina tiesiog Johnny. Šunelis jau yra laimėjęs ne vienoje prestižinėje parodoje. Pavasarį jam sukaks 4 metai.

Antras tarp geriausių parodos šunų buvo vokiečių nykštukinis špicas, trečias – amerikiečių kokerspanielis. Abu jie kaip ir čempionas atvyko iš Suomijos.

Gražiausius parodos šunis rinko teisėja Cathy Delmar iš Airijos.

Parodoje taip pat išrinkti geriausi šunys-veteranai. Tai - vyresni nei 8 metų augintiniai. Juos vertino ir geriausius rinko teisėjas iš Lenkijos Andžejus Stepinskis.

Geriausiu veteranu išrinktas mitelšnauceris, antrąją vietą pelnė taksas, trečiąją - skajaus terjeras.

Jaunų šunų kategorijoje teisėjo iš Slovėnijos simpatijas pelnė samojedas, antroje vietoje liko anglų pointeris, trečioje - dobermanas. Jauni šunys – tai šuneliai nuo 9 iki 18 mėnesių.

Jų konkurse buvo tiek daug, kad visi vienu metu netilpo į ringą.

Vilniuje, „Litexpo“ parodų centre savaitgalį vyksta dvi Tarptautinės šunų parodos. Šeštadienį buvo išrinktas „Lietuvos nugalėtojas“. Sekmadienį šunys varžosi dėl Vilniaus taurės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.