Už neįprastą lojimą šuo apdovanotas elitiniu prizu (video)

Auksaspalvis retriveris Čarlis pripažintas garsiausiai pasaulyje lojančiu šunimi. Teigiama, kad jo lojimo garsas prilygsta tam, kurį skleidžia kelių dangai ardyti naudojamas pneumatinis kūjis, arba kylantis reaktyvinis lėktuvas. Išmatavus šešiamečio Čarlio lojimo garsumą paaiškėjo, kad jis siekia 113,1 decibelo. Toks triukšmas būna roko koncerto metu.

Išmatavus šešiamečio Čarlio lojimo garsumą paaiškėjo, kad jis siekia 113,1 decibelo.<br>Stop kadras
Išmatavus šešiamečio Čarlio lojimo garsumą paaiškėjo, kad jis siekia 113,1 decibelo.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Mar 29, 2013, 9:25 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:43 AM

Balsingajam Čarliui pavyko sumušti ankstesnį garsiausiai lojančio šuns rekordą - 108 decibelus. Būtent tokiu garsu lojo vienas Londone gyvenantis vokiečių aviganis.

Skardžiabalsis Čarlis šiomis dienomis buvo įtrauktas į Pasaulio Guinnesso rekordų knygą kaip garsiausiai pasaulyje lojantis šuo. Šio auksaspalvio retriverio šeimininkė Belinda Freebairn iš Adelaidės miesto Pietų Australijoje pasakojo, kad jos šuo taip neįtikėtinai garsiai pradėjo loti sulaukęs vos vienerių metų. Laimė, šuo loja tik pagal komandas, tad kaimynų nusiskundimų jo šeimininkė nesulaukia.

„Namuose jis visiškai neloja. Jis labai tylus“, - dienraščiui „Deccan Herald“ teigė B. Freebairn.

Čarlis - ne vienintelis gyvūnas, stebinantis savo gebėjimu sukelti triukšmą. Jam nedaug nusileidžia ir Didžiojoje Britanijoje gyvenantis dvylikametis murklys Merlinas, įvardijamas triukšmingiausiu pasaulio katinu.

Paprastai katinai, murkdami, skleidžia apie 25 decibelų garsą. Tuo tarpu Merlinas murkdamas gali išgauti 100 decibelų siekiantį garsą, prilygstantį triukšmui, kuris tvyro pilnoje triukšmaujančių vaikų klasėje, arba liūto maurojimui. Merlinas savo murkimu nustelbia net motociklą.

Šio katino šeimininkė Didžiojoje Britanijoje, Devone, gyvenanti Tracy Westwood teigia prie savo augintinio keliamo triukšmo pripratusi, tačiau aplinkinius jis trikdo. „Kai kalbu telefonu, žmonės dažnai manęs klausia, kas, po galais, čia per garsas“, - apie katino murkimą pasakojo T.Westwood.

Merlinas, pasak šeimininkės, paprastai murkia pabudęs ir išalkęs.

Teigiama, kad ilgai girdint tokį garsą, kokį skleidžia Merlinas, galima ir apkursti. „Mano vyriausias šuo yra visiškai kurčias. Gal jį apkurtino Merlino murkimas?“ - spėliojo T. Westwood.

Tiesa, kol kas Merlinas nepateko į Guinnesso rekordų knygą, kaip garsiausiai murkiantis pasaulio katinas. Čia triukšmingiausiu pasaulyje katinu vis dar įvardijamas Smokey iš Pitsfordo. Prieš dvejus metus išmatavus jo murkimo garsą paaiškėjo, kad jis siekė 92,7 decibelo.

Triukšmo skalė:

0 db - tai žemiausias garsas, kurį gali pajusti žmogaus ausis, kitaip tariant - girdos slenkstis.

10 db - kvėpavimo garsas.

20 db - kišeninio laikrodžio tiksėjimo garsas.

50-60 db - įprasto pokalbio garsas.

80 db - rėkimas, arba gatvės triukšmas.

90 db - metro, arba gamyklos cecho skleidžiamas triukšmas.

92,7 db – Smokey murkimas.

95 db - 250 cc motociklo keliamas triukšmas.

100 db - Merilino murkimas.

110 db - pneumatinio kūjo skleidžiamas, arba naktiniame klube tvyrantis triukšmas.

113 db - Čarlio lojimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.