Tėvystė „veža“: anglų buldogas prisijaukino liūtuką ir tigriukę (video)

Anglų buldogas, vardu Hugo, ėda, miega ir žaidžia kartu su Bengalijos tigru ir liūtu. Jaunam patinui juodai balta tigrė ir kreminės spalvos liūtas – naujieji „vaikai“.

2 metų amžiaus buldogas puikiai susitvarko su vos kelių mėnesių ir tokio paties dydžio „vaikais“.<br>Stop kadras
2 metų amžiaus buldogas puikiai susitvarko su vos kelių mėnesių ir tokio paties dydžio „vaikais“.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2013, 11:28 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:40 PM

2 metų amžiaus buldogas puikiai susitvarko su vos kelių mėnesių ir tokio paties dydžio „katėmis“. Žaidimų metu tėvo pareigas einantis buldogas griežtai kontroliuoja savo augintinių elgesį – vos vienas kitas grubesnis judesys ir Hugo akimirksniu puola drausminti jauniklius. Visi trys keturkojai gyvena buvusios veterinarės Oros Lazmi namuose.

Kai tigrė, vardu Ice, buvo vos kelių savaičių, Hugo prie jos nesiartino – nenorėjo sužeisti ką tik gimusios jauniklės. „Vos tik Ice sulaukė 6 savaičių amžiaus, leidome jiems susipažinti artimiau. Nuo to laiko Hugo ir Ice – neatskiriami draugai“, - pasakojo keturkojų šeimininkė O. Lazmi.

Liūtas, vardu Igor, ne toks draugiškas. Nors lygiai taip pat mėgsta dūkti kartu su Hugo ir Ice, jis savarankiškesnis. Lyg tikras patinas – nepriklausomas. „Hugo jį vis parverčia ant žemės ir žaismingai volioja, stengiasi susidraugauti“, - teigė šeimininkė.

Jaunikliai dienas leidžia „Seaview Predator“ parke, Port Elizabeto mieste, Pietų Afrikos respublikoje. Po pasilakstymų pievose, visi trys kartu su šeimininke grįžta namo.

Retsykiais tigrė ir liūtas stengiasi perimti valdžią iš buldogo, tačiau, lyg tikras tėvas, Hugo mažyliams nenusileidžia.

„Kol kas Hugo gali jaustis trijulės vadu. Deja, bet po maždaug mėnesio tiek tigrė, tiek liūtas bus gerokai didesni nei Hugo. Galėsime stebėti, ar buldogas išlaikys savo lyderio poziciją ir išsaugos tėvo pareigas“, - sakė iš Izraelio kilusi veterinarė O. Lazmi.

O. Lazmi į Afriką atvyko panorusi dirbti su laukinės gamtos gyvūnais. Kiek ankščiau veterinarė išaugino 8 tigrus ir keletą liūtų.

Liūtai ir tigrai namų sąlygomis auginami tam, kad lengviau adaptuotųsi su kitais „Seaview Predator“ parke gyvenančiais žvėrimis.

Ir liūtas Igoris, ir tigrė Ice dabar sveria apie 15 kg. Kai užaugs ir galės gyventi parke, jie bus kur kas didesni nei buldogas Hugo. Suaugę Bengalijos tigrai sveria nuo 180 iki 270 kg, o liūtai  - nuo 150 iki 230 kg. Palyginti, suaugęs anglų buldogas sveria iki 25 kg.

Ice ir Igoris kasdien tris kartus maitinami iš buteliuko. Užaugę kartą ar du per savaitę bus šeriami arkliena.

Kai Ice ir Igoris buldogui taps per dideli ir pavojingi, šiai trijulei greičiausiai teks sukti skirtingais keliais.

„Nutinka ir taip, kad naminiai gyvūnai ir laukiniai žvėrys augdami kartu nuo mažų dienų susidraugauja, o užaugę nebūna vienas kitam pavojingi. Dabar turime stebėti, kaip tigrė ir liūtas elgsis su Hugo“, - pridūrė O. Lamzi.

Jei Ice ir Igoris į buldogą Hugo ims žiūrėti kaip į grobį, juos teks nedelsiant išskirti.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.