Katinas - vampyras savo išvaizda pavergė žmonių širdis (video)

Katinas - „vampyras“, vardu Lazarus, vilko gomurį turintis keturkojis. Katinas neturi viršutinės lūpos, o jos nosis ir gomurys - suaugę, todėl jo apatinės iltys kyšo lyg vampyro dantys. Neįprastos išvaizdos pūkuotuką savo namuose priglaudė Rytų Tenesio universiteto specialiojo ugdymo darbuotoja ir dėstytoja Cindy Chambers. Jį klajojantį Tenesio (JAV) gatvėse rado C. Chambers studentai.

Iš gatvės priglausto kačiuko sveikata buvo kritinės būklės. Stiprių antibiotikų ir chirurginių procedūrų dėka Lazarus pasveiko ir dabar jau gali gyventi pilnavertį gyvenimą.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Iš gatvės priglausto kačiuko sveikata buvo kritinės būklės. Stiprių antibiotikų ir chirurginių procedūrų dėka Lazarus pasveiko ir dabar jau gali gyventi pilnavertį gyvenimą.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Apr 26, 2013, 8:15 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:22 PM

Iš gatvės priglausto kačiuko sveikata buvo kritinės būklės. Į veterinarijos kliniką Lazarą nuvežusi globėja išgirdo liūdną gydytojų prognozę. „Jis neišgyvens. Pasikankins ir nugaiš, tad geriau nedelsiant užmigdyti“, - veterinarų žodžius kartojo Cindy.

Tačiau katino globėja rankų nenuleido ir buvo tvirtai įsitikinusi, kad jis -  tikras kovotojas už savo gyvybę.

Dėl išplitusios infekcijos teko pašalinti viršutinius iltinius dantis. Stiprių antibiotikų ir chirurginių procedūrų dėka Lazarus pasveiko ir dabar jau gali gyventi pilnavertį gyvenimą.

„Lazarus – nuostabus kačiukas. Jis mėgsta dūkti, žaisti, be perstojo glaustosi ir demonstruoja savo meilę. Turėdamas tokias atsikišusias iltis Lazarus atrodo lyg žavus vampyriukas“, - sakė C. Chambers.

Rytų Tenesio universiteto specialiojo ugdymo darbuotoja ir dėstytoja viliasi, kad katinas padės ugdyti visuomenės toleranciją negalią turintiems žmonės bei gyvūnams. „Daugeliui jo išvaizda gali būti bauginanti, tačiau tie, kurie išdrįsta prie jo prisiliesti, paglostyti ir pasidalinti šiluma, lieka sužavėti. Tai nuostabus katinas, mylintis žmones ir gyvenantis pilnavertį gyvenimą", - džiaugėsi Cindy.

Socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje katinui Lazarui sukurtas asmeninis profilis. Gerbėjai gali stebėti neįprasto katino gyvenimą, skaityti naujienas ir artimiau susipažinti su iš mirties gniaužtų ištrūkusiu keturkoju.

Po šio įvykio C. Chambers studentai ėmėsi aktyvios veiklos, skatinančios priimti į namus pamestus ir niekam nebereikalingus gyvūnus.

„Mano namai - lyg globos tarnyba. Prieš keletą metų turėjau vieną katę. Iki Lazaro atvykimo į mano namus, turėjau keturis šunis ir keturias kates. Visuomet maniau, kad kiek keturkojų tikrai pakanka. Tačiau pamačiusi Lazarą negalėjau jam atsispirti“, - pasakojo C. Chambers, namuose auginanti jau 9 keturkojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.