Neįgaliai auksinei žuvelei šeimininkas sukonstravo gelbėjimosi liemenę (video)

Kai auksinė žuvelei, vardu Einsteinas, buvo pažeista plaukiamoji pūslė, jos ateities prognozės buvo liūdnos. Akvariume gyvenanti žuvelė stengdavosi plaukti viršun, tačiau nepakankamas oro kiekis pūslėje ją skandino. Liga, kuria dažniausiai serga akvariumuose gyvenančios žuvys, Einsteiną apversdavo pilvu aukštyn ir neleisdavo sklandžiai plaukioti. Tačiau rūpestingas žuvelės šeimininkas Leightonas Nayloras sukonstravo įmantrią gelbėjimosi liemenę, ir nuo šiol Einsteino gyvybei pavojus nebegresia.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-26 17:29, atnaujinta 2018-03-07 16:30

Su sunkia liga Einsteinas kovojo jau dvejus metus. „Vieną dieną pamačiau savo mylimą žuvelę ant akvariumo dugno. Ji bejėgiškai spurdėjo ir negalėjo plaukti aukštyn. Man jos labai pagailo“, - sakė L. Nayloras, gyvenantis Didžiojoje Britanijoje.

Nežinodamas, kaip galėtų pagelbėti savo augintiniui, L. Nayloras ieškojo žmonių, kurie būtų susidūrę su tokia pat problema. Vienas jo draugas savo sergantį dekoratyvinį karpį aptaisė vyno butelių kamščiais. Deja, toks sprendimas L. Naylorui pasirodė per daug skausmingas.

„Norėjau sukurti įrenginį, kuris nevaržytų Einsteino judesių ir leistų jam pakilti nuo akvariumo dugno“, - pasakojo šeimininkas.

Iš specialių tuščiavidurių vamzdelių plaukiojimo įrenginį L. Nayloras sukonstravo vos per tris valandas ir juo apgaubė neįgalią žuvelę.

„Iš pradžių Einsteinas spurdėjo ir bandė atsikratyti gelbėjimo liemenės, tačiau laikui bėgant prie nepatogumų priprato“, - tikino vyras.

Kaip pasakojo L. Nayloras, įrenginys žuvelei trukdė gaudyti maistą, kartais įstrigdavo tarp dekoracijų. Pertvarkius akvariumą ir pašalinus kliūtis, žuvelė vėl gali gyventi įprastą gyvenimą.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?