Medžioklės ypatumai Amerikoje: šunys išpjovė žiurkes miesto centre

Puikiais medžioklės instinktais ir pavydėtina uosle pasižymintys šunys ėmėsi rimtos užduoties Žemutiniame Manhatane. Pagrindinėje kvartalo alėjoje – tamsioje, drėgnoje ir idealiai žiurkėms veistis tinkančioje vietoje pasigirdo trumpa ir aiški komanda - „pult!“. Taip prasidėjo neįprasta naktinė medžioklė.

Žiurkių medžioklė Manhatano gatvėse.<br>AP
Žiurkių medžioklė Manhatano gatvėse.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2013, 11:08 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:23 AM

Vikriai besisukiodami gatvės pakampėmis ir šniukštinėdami palei sustatytus šiukšlių maišus, medžiokliniai šunys išvijo šimtus parazituojančių graužikų. Lodami, vizgindami uodegas ir landžiodami po visą alėją, medžiokliniai šunys privertė žiurkes bėgti nuo gresiančio pavojaus. Vos po penkių minučių dvi žiurkės jau buvo šunų nasruose.

Graužikų medžioklės Manhatano gatvėse organizuojamos jau daugiau nei dešimtmetį. Į žiurkių gaudynes šunys ir jų šeimininkai susirenka valandą po saulėlydžio netoli Niujorko miesto rotušės. Šį kartą medžioti graužikų susiruošė du borderterjerai, šiurkščiaplaukis taksas, Džeko Raselo terjeras ir Paterdalio terjeras.

Žiurkių medžioklė kiek kitokia nei ta medžioklė, kuriai buvo išveisti foksterjerai, taksai ir kiti medžiokliniai šunys. Gaudynės Manhatano alėjoje – lyg lengvas apšilimas, palyginti su lapės vijimusi pievose ir miškuose.

„Medžiodami žiurkes šunys palaiko savo instinktus. Žiurkės mieste suteikia galimybę šunims daryti tai, dėl ko jie ir buvo išveisti“, - sakė Richardas Reynoldsas, ilgametis šunų veisėjas ir medžioklės Manhatano alėjoje organizatorius.

Po miesto gatves, namų rūsius ar parkus, landžioja šimtai tūkstančių graužikų. Galima pasidžiaugti, kad per šią medžioklę vos per pusvalandį mieste neliko 13-os graužikų.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.