Aktorius A. Paulavičius triskart per dieną kruopų košę ruošia paršeliams

Dažniausi augintiniai miestiečių namuose - katės, šunys, žiurkėnai,

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2013-05-09 13:05, atnaujinta 2018-03-07 00:44

Anksčiau namuose šunį ir katiną turėjęs vilnietis aktorius Andrius Paulavičius (40 m.) dabar tapo dviejų paršelių Žibutės ir Gvazdiko šeimininku.

Aktorius paršelius, kuriems šiuo metu - pusantro mėnesio, įkurdino buto palėpėje jiems atitvėręs gardą. Viename gardo kampe kiaulės ėda, kitame atlieka gamtinius reikalus, trečiame - miega, o ketvirtas jų valdų kampas - savotiškas salonas, kuris yra pats tvarkingiausias ir švariausias. Čia paršeliai laksto, ilsisi.

Žibutė ir Gvazdikas - ramaus būdo. Tad šeimininkas negirdi kaimynų skundų dėl augintinių spiegimo ar garsaus kriuksėjimo.

Kaip jie dūksta, pasižiūrėti mėgsta ne tik A. Paulavičiaus atžalos. Į aktoriaus namus pasigrožėti naminiais gyvūnais susirenka ir kaimynų vaikai.

„Kai vaikystėje su broliu nuvažiuodavome pas močiutę į kaimą, pirmiausia bėgdavome pažiūrėti paršelių. Šie gyvūnai man nuo vaikystės atrodė labai linksmi ir net jaukūs“, - apie simpatijas paršeliams užsiminė aktorius.

Namuose kriuksintys paršeliai aktoriui teikia ir džiaugsmo, ir rūpesčių. Mat A. Paulavičiui tenka juos triskart per dieną šerti.

Vyras ėdalą ruošia iš miežinių kruopų. Kad jos išbrinktų, užpila karštu vandeniu ir šiek tiek lūkteli. Po to paršelių ėdalą aktorius paskanina pienu. Kartais šeimininkas įdeda ir virtų bulvių.

Paršelių lovyje atsiduria ir nuo pusryčių likusi kokia nors košė, kurios nesuvalgė šeimininkų vaikai.

Žibutė ir Gvazdikas prie lovio dėl gardaus ėdesio net susistumdo. Šeimininkas pastebėjo, kad daugiau vis dėl to suėda Gvazdikas, mat jis - patinas.

Aktorius paršelius bandė palepinti mandarino skiltelėmis, bananais, tačiau jos vaisių nė nepalietė. „Reikės pamėginti duoti cukraus gabalėlių, juk cirke paršeliai už triukus pamaloninami cukrumi. Įdomu, ar mano augintiniai saldžiai mėgsta?“ - svarstė pašnekovas.

Kiaulėms paėdus A. Paulavičius garde pabarsto šiaudų arba pjuvenų, kad Žibutei ir Gvazdikui būtų sausa vaikščioti po savo valdas. O kad nosies nei namiškiams, nei kaimynams neriestų paršelių tualeto kvapai, šeimininkas net dukart per dieną iškuopia paršelių gardą.

Namuose jokio paršelių kvapo nėra dar ir dėl to, kad įrengta ventiliacija.

Aktorius išmatas sudeda į polietileno maišus, kuriuos paskui veža į sodą. Paršelių augintojas jų mėšlu tręš lysves, kuriose ruošiasi sėti daržoves.

Paršelius auginantis aktorius nebevalgo kiaulienos. Dažniausiai ant šeimos stalo garuoja vištienos kepsniai.

Žibutė ir Gvazdikas - ne dekoratyviniai paršeliai, o lietuviškos mėsinės kiaulės, pirktos viename turguje netoli Vilniaus.

Jie augs dideli, gražūs ir sveiki“, - patikino pašnekovas. „Kada ruošiatės skersti paršelius?“ - paklausiau aktoriaus.

„Ką jūs, - nusistebėjo A. Paulavičius. - Su Žibute filmuojamės režisieriaus Emilio Vėlyvio kino juostoje „Redirected“. Tad su kolege nepasielgsiu kiauliškai. O Gvazdikas - jos gerbėjas. Juk dviem paršeliams augti smagiau“.

Tad koks paršelių, kurie po metų taps įmitusiomis kiaulėmis, likimas? „Jie susilauks palikuonių, kursime kiaulių ūkį. Iš buto kelsimės į kaimą“, - pusiau rimtai kalbėjo aktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.