Augintinis ir šeimininkas G. Juodeika supanašėjo?

Jeigu linksmuoliui verslininkui ir pramogų pasaulio atstovui Gediminui Juodeikai sugenda nuotaika, ją akimirksniu pakelia prancūzų buldogas Rokis. Rudmargis šuo smagumu pranoksta patį šeimininką.

G. Juodeika tikina, kad prancūzų buldogas Rokis yra išdykęs, bet mielas šuo.<br>M. Patašius
G. Juodeika tikina, kad prancūzų buldogas Rokis yra išdykęs, bet mielas šuo.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 22, 2013, 6:02 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:36 AM

Rokis kauniečio šeimos namuose atsirado prieš šešerius metus. Kilmingą keturkojį G. Juodeika įsigijo su žmona Jurgita aplankęs ne vieną Lietuvos veislyną.

„Apžiūrėjome daugybę mažų prancūzų buldogų jauniklių, tačiau į akį krito būtent šis išdykėlis. Dūkti ir žaisti jam kur kas mieliau, nei klausyti ir vykdyti komandas“, – glostydamas vienoje vietoje nenustygstantį Rokį kalbėjo 40 metų G. Juodeika.

Tapo jauniausio sūnaus žaislu

Rokis Juodeikų namuose atsirado po to, kai poros vyriausias sūnus Mykolas, kuriam dabar šešiolika metų, tėvų paprašė nupirkti jam šunį.

„Sūnus užsigeidė turėti kovinį ar medžioklinį šunį, todėl teko gerokai pasistengti, kol su žmona jį nuo tos minties atkalbėjome. Pirmiausia rūpėjo vaiko ir pačių saugumas. Antra – mes gyvename bute, kuriame laikyti didelį keturkojį nėra galimybių“, – pasakojo kaunietis.

Pradėję plačiau domėtis šunų veislėmis, Juodeikos iš keturkojų augintojų ir veterinarijos specialistų išgirdo, jog šeimoje, kur yra vaikų, puikus pasirinkimas – auginti prancūzų buldogą.

Nuo tos dienos, kai į namus parsivežė nė pusės metų neturintį Rokį, kauniečiai nesigailėjo nė akimirkos. Šis tvirtas mažas buldogas į šikšnosparnio panašiomis ausimis, plokščiu dideliu snukiu ir trumpa nosimi iš karto tapo šeimos draugu.

Gimus antrajam Juodeikų sūnui Jonui, kuriam dabar treji metai, Rokis virto dar ir mažylio aukle bei minkštu žaislu.

Keturkojis garsiai knarkia

G. Juodeiką žavi tai, kad Rokis – komiškos prigimties.

„Abu turime panašių charakterio bruožų. Esame linksmų plaučių, krečiame pokštus. Skirtumas tik tas, kad šuo linksmas būna nuolat, o aš kartais atrodau pavargęs ar susirūpinęs. Tada Rokis daro viską, kad vėl pralinksmėčiau, ir jam tai puikiai pavyksta“, – tvirtino vyras.

G. Juodeika juokavo, jog tuomet, kai jis nemeta svorio, su Rokiu supanašėja ir išvaizda.

Šunų ėdalo nuo mažens nevertinantis Rokis labiausiai mėgsta tai, kas nukrinta nuo stalo.

„Rokis išplėtęs akis žiūri, kaip mes valgome, ir laukia – gal kam nors netyčia kas nors iškris iš rankų. Kadangi mažajam Jonui tai nutinka gana dažnai, šuo akimirksniu atsiduria jam po kojomis ir mėgaujasi net tuo, ko neėstų, jeigu rastų savo lėkštėje“, – tvirtino G. Juodeika.

Prieš įsigyjant šunį reikia žinoti, jog miegodamas šis gyvūnas labai garsiai knarkia ir kartais net trukdo užmigti.

„Namiškiai sako, kad Rokis knarkia garsiau už mane. Vadinasi, tikrai garsiai“, – sakė G. Juodeika.

Su šunimi tarnavo pasienyje

Rokis – nėra pirmasis žinomo kauniečio ir jo šeimos augintinis. Nuo mažens gyvūnus mėgstantis G. Juodeika vaikystėje yra laikęs mažus šunis, kates, papūgas, žuvis. Ištikimiausias jo draugas buvo vokiečių aviganis Maksas, kurį įsigijo dar paauglystėje.

„Su Maksu kartu mes ne tik bičiuliavomės, sportavome, bet ir tarnavome Lietuvos kariuomenėje. Įsivaizduokite, į tarnybą, kurią atlikau keliuose Lietuvos pasienio ruožo daliniuose, mane pašaukė su šunimi“, – sakė G. Juodeika.

Šunys linkę į kvėpavimo ligas

Prancūzų buldogai išvesti iš miniatiūrinių anglų buldogų, kurie buvo sukergti su prancūzų terjerais.

Šie keturkojai labai mėgsta bėgioti, yra draugiški, lengvai prižiūrimi. Tačiau juos reikia reguliariai šukuoti, kirpti nagus. Linkę į akių ir kvėpavimo ligas. Dėl per mažo judrumo antsvorio turintiems šunims gali sutrikti kvėpavimas, todėl jie pradeda šnopuoti ar knarkti. Prie vandens su šiais šunimis reikėtų būti atsargiems, nes dėl kūno sudėjimo ne visi moka plaukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.