Į 200 metrų gylio prarają įkritęs šuo išgyveno per stebuklą

Į prarają įkritęs šuo išgyveno aštuonias dienas, kol jį iš ten ištraukė gelbėtojų komanda. Didžiausia pasaulyje duobė, kurią iškasė žmonės, esanti Pietų Afrikos Respublikoje, buvo suformuota ieškant deimantų. Pastebėję, kad dabar jau apleistoje duobėje ant stačių šlaitų netoli vandens telkinio yra įkritęs šuo, žmonės ėmė mėtyti jam maistą, kad šis nenudvėstų iš bado. Sekmadienį gelbėtojų komanda „ER24“ po kelių nesėkmingų bandymų šunį, pavadintą Underdog, galiausiai ištraukė.

Šuns gelbėjimo operacija iš Didžiosios skylės.<br>„Twitter“ (ER24EMS) nuotr.
Šuns gelbėjimo operacija iš Didžiosios skylės.<br>„Twitter“ (ER24EMS) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2013, 1:45 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:14 AM

  Jau seniai nebenaudojama deimantų kasykla Kimberlio mieste dabar tėra tik turistų traukos centras. Didžiąja skyle (angl. Big Hole) pavadinta duobė yra net 240 metrų gylio. Tiesa, iki vandens, susikaupusio duobėje, – 200 metrų. Anot turistų, šuo iš pradžių pastebėtas plaukiojantis vandenyje, tačiau šiaip ne taip išsikapstė ant siauro sausumos lopinėlio.

Atvykę gelbėtojai susidūrė su problema – jų gelbėjimui skirtos virvės buvo per trumpos, kad galėtų sėkmingai nusileisti ir ištraukti šunį.

Galiausiai gelbėtojai nusileido į duobės apačią, tačiau išgąsčio apimtas šuo šoko į vandenį. Tačiau kiek vėliau prisivilioję šunį gelbėtojai laimingai iškėlė jį iš prarajos.

Kaip socialiniame tinkle „Twitter“ rašė gelbėtojų komanda, tai buvo viena sudėtingiausių ir pavojingiausių operacijų, trukusių net 5 valandas. „Misija buvo labai sudėtinga. Buvo akimirkų, kai galvojome, kad teks pasiduoti. Bet laimei visas kliūtis įveikėme. Dabar galime džiaugtis, kad šuo yra gyvas ir sveikas“, – sakė gelbėjimo komandos narys Johnas Seeley.

Išgelbėtas šunelis nuvežtas į veterinarijos kliniką. Apžiūrėję ir neradę jokių sveikatos sutrikimų veterinarijos gydytojai keturkojį perdavė į gyvūnų globos namus. Juose laikinai apsistojęs šuo lauks naujų mylinčių šeimininkų.

Apie savo drąsų poelgį gelbėtojai paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.