Jaukiam vakarui dviese: 5 filmai apie šunis, kuriuos būtina pamatyti

Išsirinkti, kokį filmą žiūrėti jaukų žiemos vakarą, gali būti labai sunku. Juk moterys dažniausiai dievina romantiškus filmus apie meilę. Na, o jei jau moterys dievina, vyrams tenka su tuo susitaikyti ir veiksmo filmą atidėti kitam kartui. Tačiau yra ir tokių filmų, kurie idealiai tiks tiek moterims, tiek vyrams. Tai filmai apie ištikimiausius žmogaus draugus – šunis. Tokiuose filmuose rasite meilės, juoko, romantikos (džiaugsmo ašarų) ir net gi veiksmo. Taigi parinkome jums 5 nepakartojamo grožio filmus apie šunis.

Geriausi filmai apie šunis tinka tiek moterims, tiek vyrams.<br>123rf nuotr.
Geriausi filmai apie šunis tinka tiek moterims, tiek vyrams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 3:51 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:43 PM

„K-9” - linksmas, energingas filmas apie inspektorių Dooley (Jamesas Belushis) ir jo šunį Jerry Lee. Dooly žinomas kaip labai sunkaus charakterio detektyvas, tačiau puikus darbuotojas. Bėda ta, tad jam netinka nė vienas jo kolega. Kadangi kitos išeities nėra, Doolley paskiriamas šuo, kurio charakteris dar blogesnis nei paties šeimininko. Filmas puikiai tiks pasiilgusiems gero juoko dozės, tad puiki nuotaika žvarbų žiemos vakarą bus garantuota.

„Eight below” („Palikti sniegynuose“) - jausmingas filmas apie mokslininkus ir sniego šunis. Trys mokslininkai - Jerry Shepherdas, kurio vaidmenį atliko anapilin iškeliavęs aktorius Paulas Walkeris, jo geriausias draugas Kuperis ir atšiaurių gyvenimo sąlygų užgrūdintas geologas  susiruošė tyrinėti šalčiausią pasaulio kraštą – Antarktidą. Nors visi trys mokslininkai patyrę visokių išbandymų, jie nesitikėjo, kad išgyventi šaltyje bus taip sunku. Filmas paremtas tikrais faktais, apie 1957-58 metais vykusią japonų mokslininkų ekspediciją, kai Antarktidoje buvo priversti palikti ištikimai tarnavusius šunis.

„Turner & Hooch” („Turneris ir Hoochas”) – šauni istorija apie pedantišką detektyvą Turnerį (Tomas Hanksas), priverstą dirbti su nusikaltimo liudininku prancūzų mastifu Hoochu. Tačiau bendravimas su seilėmis besitaškančiu Huoochu detektyvo tobulą tvarką apverčią aukštyn kojom. Vis tik šie du herojai tampa tikrais draugais. Šis filmas – Tomo Hankso vaidybos gerbėjams ir šunų mylėtojas. Ir, žinoma, sveiko juoko mėgėjams.

„Marley and Me” („Marley ir aš”) – bene jausmingiausias filmas apie ištikimiausią žmogaus draugą – šunį. Filme pasakojama apie jauną porą (Owenas Wilsonas ir Jennifer Aniston) , nusprendusius įsigyti šunį prieš susilaukiant vaikų. Nenumanę apie šuns „niekšybes“, įsimylėjėliai vis labiau ima gailėtis dėl sumanymo auginti keturkojį. Tačiau laikui bėgant porai gimsta vaikai, o šuo tampa mylimu pilnaverčiu šeimos nariu. Šis filmas – tai pasakojimas apie linksmus ir liūdnus šeimos nuotykius, tačiau iš pažiūros lengvabūdiškas siužetas turi labai neholivudišką ir prasmingą pabaigą.

“Hachiko. A Dog's Tale” („Hachiko: Šuns istorija“) - filmo siužetas paremtas tikra istorija, vykusia Japonijoje XX amžiaus trečią dešimtmetį. Universiteto profesorius  Parkeris Wilsonas (Richardas Gere'as) traukinių stotyje rado mažą šunelį. Jį priglaudęs savo namuose tikėjosi, kad ras tikrus jo šeimininkus. Tačiau laikas bėgo ir šuo, pavadintas Hachiko, tapo Parkerio šeimos nariu. Kiekvieną kartą šuo lydėjo savo šeimininką į traukinių stotį, iš kurios profesorius važiuodavo į darbą, o grįžęs jį visada rasdavo belaukianti ir kartu pareidavo namo. Vieną dieną šeimininkas negrįžo. Hachiko profesoriaus laukė septynerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.