Naujas mados klyksmas: nudažyti, tatuiruoti ir auskarais padabinti šunys

Kai taksų mišrūnė, vardu Sugarplum, atkeliavo į gyvūnų grožio saloną, tebuvo paprasta, niekuo neišsiskirianti keturkojė. Po neilgai trukusių procedūrų, tiek kalytės šeimininkė Sasha Sinnott, tiek aplinkiniai galėjo stebėtis neįprasta šunelio išvaizda. Sušukuota ir apkirpta, rožine ir žalia spalvomis nudažytomis ausimis bei vaivorykštės margumo uodega kalytė atrodė pasikeitusi. Tokios šunų kailio dažymo ir kirpimo procedūros jau tampa nauju mados klyksmu visame pasaulyje.

Šunų kailio kirpimas ir dažymas - naujas mados klyksmas.<br>AP nuotr.
Šunų kailio kirpimas ir dažymas - naujas mados klyksmas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:51 AM

„Tai tas pats, kas turėti savo pasakų herojų – vienaragį“, - tikino nuspalvinto šunelio šeimininkė.

Kai kuriems keturkojų šeimininkams neužtenka paprastų ir įprastų gyvūnų priežiūros procedūrų. Jie moka didžiulius pinigus tam, kad kirpimo specialistai paverstų jų augintinius į fantastinius pasakų herojus ar meno kūrinius.

Vos per 10-15 minučių keturkojis gali būti padabintas laikina tatuiruote, priaugintu kailiu ar priklijuotais juvelyriniais dirbiniais.

Šeimininkai, norintys, kad jų keturkojis atrodytų ekstremaliau, gali užsisakyti tokią paslaugą, po kurios gyvūnas bus panašus į zombį, gėlę, begemotą ar bet kokį kitą padarą ar daiktą.

Tačiau ši manija, anot veterinarų ir gyvūnų teisių sergėtojų, turi tam tikras ribas. Gyvūnų kailio dažymui skirtos priemonės negali būti toksiškos, o pati kirpimo ir dažymo procedūra negali sukelti skausmo. Be to, juvelyrinius dirbinius galima tik laikinai priklijuoti

Kaip tikina gyvūnų grožio paslaugas teikiantys specialistai, tokios procedūros tik dar labiau suartina šuns ir šeimininko bendravimą. „Tai labai smagi pramoga tiek šeimininkui, tiek augintiniui“, - sakė Tarptautinės gyvūnų grožio ir mados profesionalų asociacijos įkūrėja Lauren L. Darr.

Tai, kad gyvūnų dažymas ir kirpimas gali būti puiki pramoga, teigia ir Teksaso „A&M“ Universiteto veterinarinės medicinos kolegijos profesorė dr. Bonnie Beaver: „Jei gyvūnas noriai leidžiasi kerpamas ir dažomas, o tai sukelia gerų emocijų tiek augintiniui, tie jo šeimininkui, tuomet tokios procedūros nėra kenksmingos“.

Anot B.Beaver, šunims nėra skirtumo, kokios spalvos yra jų kailis. Jiems svarbu, kad sulauks daugiau dėmesio. „Jei pakitusi šuns išvaizda pritraukia daugiau žmonių dėmesio, šuniui tai tikrai patiks“, - tikino B.Beaver.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.