Didelė bulvė? Ne, mažas naminis gyvūnas

Kaip atrodo beplaukės katės – žino visi. Tad abejingų joms nėra. Vieni sako, kad tai pačios gražiausios, pačios elegantiškiausios ir protingiausios katės. Kitiems net pagalvoti apie tas beplaukes būtybes nemalonu, esą jos panašios į nežemiškos kilmės padarus. Tačiau pamačius nuotrauką, kurioje užfiksuota mieganti ir galvą paslėpusi sfinksų veislės katė, atspėti gali būti tikrai sunku, nes ji tikrai panaši į...bulvę.

Mieganti beplaukė katė, paslėpusi galvą.<br>„Tumbrl“ nuotr.
Mieganti beplaukė katė, paslėpusi galvą.<br>„Tumbrl“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 1:40 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:52 AM

Socialinio tinklapio „Tumbrl“ paskyroje „Wethatkindoforc“ pasirodė keletas nuotraukų, kuriose užfiksuota ši abejingų nepaliekanti keturkojė murklė, o internetinės liaudies kūrėjai ėmė ją lyginti su bulve.

Sfinksų veislės katės pasižymi savo neįprasta išvaizda. Nuo kitų kačių veislių skiriasi tuo, kad jų kūnas yra be plaukų. Tiesa, kai kuriose kūno vietose galima aptikti labai trumpų plaukelių. Dažniausiai jie matomi ant skruostų, kojų, uodegos. Šių kačių oda yra labai raukšlėta, tampri ir elastinga. Labiausiai raukšlėti - sfinksų jaunikliai

Sfinksų būna kelių rūšių: Kanados, Dono bei Peterburgo. Šių kačių veislė išveista praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.