Iš fermos pabėgusi kiaulė atrado jaukius namus (video)

Iš vieno bičiulio sužinoję, kad miniatiūriniam dekoratyviniam paršiukui ieškomi namai, Toronte gyvenantys Dereckas Walteris ir Steve'as Jenkinsas sumanė priimti gyventi neįprastą keturkojį pas save. Tačiau po kurio laiko sužinojo, kad tai buvo ne dekoratyvinis paršiukas, turėjęs sverti 30 kilogramų, o paprasta mėsinė kiaulė. Kiekvieną dieną kiaulaitė, vardu Esther, vis pilnėjo, kol tapo didesnė už abu namuose gyvenančius šunis.

Kiaulaitė rado jaukius namus ir nepakliuvo ant pietų stalo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kiaulaitė rado jaukius namus ir nepakliuvo ant pietų stalo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2014, 8:54 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:04 AM

Kaip teigia Dereckas ir Steve'as, manoma, kad Eshter per stebuklą paspruko iš mėsinių kiaulių fermos. Pradėję auginti neįprastą gyvūną savo namuose, jiedu buvo šokiruoti, kad kiaulės elgesys ir protas nė kiek nenusileidžia šunims. „Siaubinga, kad šie, nepaprastai protingi gyvūnai kiekvieną dieną pakliūva ant pietų stalo“, - sakė Steve'as.

Neįtikėtina, tačiau kiaulė taip pat greitai, kaip ir jų šunys, išmoko komandos „sėdėt“. O dar lengviau įsisavino, kaip nosimi atidaryti šaldytuvo dureles ir rasti ten ką nors skanaus, pavyzdžiui, obuolių.

Kiaulė, anot Derecko ir Steve'o, labai žaisminga. Mėgsta kramtyti žaislus, kartu su šunimis ir katėmis bėgioja po namus. O kai nori pasausti, susiranda miegantį šunį ar šeimininką ir patogiai įsitaiso šalia.

Šiuo metu Esthera sveria 174 kilogramus, o šeimininkai ją vadina pačia fantastiškiausia kiaule pasaulyje. Vis tik užaugusi kiaulė sukėlė nemažai rūpesčių šeimininkams, tačiau, anot šeimininkų, pati augintinė tokio rūpesčio neprašė: „Mūsų namuose ji nusipelnė gero gyvenimo, o ne tokio, kurio sulaukė jos broliai ir seserys“.

Kiaulaitė, pripratusi prie žmonių tapo ne ką prastesniu kompanionu, negu šuo. „Gyvūną, kurį esame įpratę vadinti „maistu“, iš tiesų reikėtų vadinti „draugu“, - sakė Steve'as.

Nuo to laiko, kai Steve'as ir Dereckas į bendrus namus priėmė gyventi Estherą, visam laikui atsisakė mėsos. Be to, jie ėmė aktyviai pildyti asmeninę Estheros paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame jau turi daugiau nei 50 tūkst. draugų, ir talpinti nuotaikingus kadrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.