Unikalūs kadrai iš šunų kinkinių lenktynių Aliaskoje

Praėjusį savaitgalį Aliaskoje prasidėjusios „Iditarod“ šunų kinkinių varžybos jau įgavo pagreitį. Dalyviai fiksuojami pirmuosiuose atskaitos taškuose. Jūsų dėmesiui - unikalūs kadrai iš „Finger Lake“ poilsio zonos.

Šunų kinkinių lenktynėse - šaltis, greitis, adrenalinas ir noras laimėti.<br>AOP nuotr.
Šunų kinkinių lenktynėse - šaltis, greitis, adrenalinas ir noras laimėti.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 2:48 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:47 PM

Visa 1600 km lenktynių atkarpa padalinta į 21 atskaitos tašką, kurių ilgis – nuo 30 iki 140 kilometrų. Visi dalyviai turi pasiekti Nomą, esantį ant Beringo jūros kranto. Kiekvienas vadeliotojas ir jo šunų komanda lenktynių metu privalo padaryti 24 valandų pertrauką ir du kartus po 8 valandas sustoti pailsėti.

Įprastai šios lenktynės trunka kiek ilgiau nei 9 dienas. Tačiau dalyvauti yra dėl ko – pirmosios vietos laimėtojas gaus 50 tūkst. dolerių ir naujas šunų kinkinių lenktynėms skirtas roges. Kiti dalyviai pasidalins pinigines premijas, kurių bendra suma siekia 640 tūkst. dolerių.

Šiais metais varžybose dalyvaus 69 vadeliotojų ir jų šunų komandos. Dauguma dalyvaujančių šiose lenktynėse – Aliaskos gyventojai, tačiau yra atvykusių iš Australijos, Švedijos, Norvegijos, Kanados, taip pat Naujosios Zelandijos, Jamaikos.

Įprastai rungtynių metu šunys lekia 8–20 km/val. greičiu. Kiekvieną komandą sudaro vadeliotojas ir 12–16 šunų kinkinys.

Varžybų trasoje yra ruožų, kur oro temperatūra gali nukristi ir iki 46 laipsnių žemiau nulio. Pučiant 80 km/val. vėjui, temperatūros pojūtis būna tarsi spaustų stingdantis - 90 laipsnių šaltis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.