Rokiškio rajone kačiukui mama tapo taksė

Rokiškio rajono gyventojos Dalės Žilienės 5 metų taksų veislės kalė Tina tapo puikia mama motinos atstumtam kaimynės kačiukui. Šuniškoje širdelėje užtenka meilės ir šeimininkams, ir savo mažyliams, ir katinėliui.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 6, 2014, 8:20 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:25 PM

Kamajų seniūnijos Duokiškio miestelyje gyvenančios D.Žilienės katė Mika pernai rudenį atsivedė 2 kačiukus. „Ji jau sena, 12 metų, net negalvojome, kad dar gali turėti vaikų. Kai jos pilvas pradėjo augti, dar juokėmės, kad mūsų senutė sustorėjo“, – lrytas.lt pasakojo D.Žilienė. Tačiau katė atsivedė du kačiukus.

Tai išgirdusi kaimynė paprašė D.Žilienės parnešti savo Mikai jos katės mažylį – motina jį atsisakė auginti. Mika atstumtą kačiuką priėmė kaip savo ir maždaug mėnesį augino. „O tada atvedė mums ir paliko“, – pasakojo rokiškėnė.

Tuomet kačiukas, kurį šeima pavadino Mažiumi, sau į mamas pasirinko namuose gyvenančią taksę Tiną. Šeimininkė nenustebo, kad draugiško būdo kalytė kačiuko neskriaudžia – ji geros širdies, su savais katinais draugauja, tik svetimus iš pareigos į artimiausią medį įveja. Tačiau moteris apstulbo pamačiusi, kad kačiukas žinda kalytę, o šiai net atsirado pieno.

Netrukus paaiškėjo, kad Tina paruošė šeimininkams staigmeną – yra vaikinga. Anksčiau Tina yra turėjusi 2 šuniukų vadas. „Po to ją vis saugojome, kad vėl neatsivestų šuniukų, bet, matyt, šįkart nenusaugojome“, – pasakojo kalės šeimininkė.

Taip globodama katinėlį, Tina tarpušventyje tarp Kalėdų ir Naujųjų atsivedė du šuniukus. Vienas jų neišgyveno, o kitas augo, mamos pienu dalydamasis su kačiuku Mažiumi.

Ūgtelėjęs šuniukas iškeliavo pas naujus šeimininkus, o „katašuniu“ pramintas Mažius su Tina sau draugiškai Žilių namuose gyvena iki šiol.

„Štai ir dabar visi trys – Mažius, Tina ir Mika – draugiškai ant fotelio įsitaisę guli“, – lrytas.lt gražia gyvūnų draugyste pasidžiaugė D.Žilienė. Moteris juokavo, kad iš savo naujosios mamos Mažius dar neišmoko loti, tačiau ir miaukia labai retai.

Mažius taip pat bičiuliaujasi ir su Tinos vaiku, iš pirmosios jos vados likusiu Šuniuku, gyvenančiu kieme įrengtoje būdoje. „Šis šuniukas buvo užprašytas, tai mes jam vardo negalvojome – kad naujieji šeimininkai patys susigalvotų, tiesiog vadinome Šuniuku. Tačiau jo žmonės taip ir nepasiėmė, liko jis pas mus gyventi, o vardo kito ir nebedavėme“, – pasakojo D.Žilienė.

Pasak šeimininkės, per šalčius Šuniuką jie nakčiai taip pat parsiveda į namus, kad nesušaltų. Tuomet vienoje krūvoje miegoti įsitaiso ir Tina, ir Šuniukas, ir Mažius.

„Žmonėms dar reikėtų  iš gyvūnų pasimokyti, kaip galima gražiai, nesipykstant sugyventi“, – sakė slaugytoja dirbanti D.Žilienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.