Stebuklas: leisgyvis paukščiukas virto gražuoliu ančiuku

Australijoje esančiame gyvūnijos parke dirbantis Oliveris Robertsas vieną vasario mėnesio dienos rytą aptiko paliktą kiaušinį, iš kurio ritosi paukščiukas. Radinį aptikti padėjo traškesys, sklindantis netoliese augusių krūmų. Praskleidęs šakas jis pamatė pramuštą kiaušinį. Matėsi, kad pralaužti kevalą paukščiukui buvo taip sunku, kad jei ne šalia buvęs Oliveris, gyvūnas taip ir nebūtų išsiritęs.

Ančiuko virsmas suaugusiu paukščiu.<br>Imgur (O.Roberts) nuotr.
Ančiuko virsmas suaugusiu paukščiu.<br>Imgur (O.Roberts) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 3:24 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:50 AM

Vis tik parko darbuotojas žinojo, kaip elgtis ir besiritančio gyvūno gelbėti neskubėjo, mat bet kuriuo metu galėjo grįžti sparnuočio motina. Tačiau praėjus visai dienai, motina taip ir neatėjo.

Tuomet Oliveris suskubo gelbėti ančiuko, nes gamtos parke gyvenantys plėšrūnai dažniausiai tokius apleistus kiaušinius suėda.

Per keletą mėnesių išgelbėtasis paukščiukas užaugo, o jo augimo momentus užfiksavo pats ančiuko šeimininkas. Beje, ančiuką parko darbuotojas pavadino kiek neįprastu vardu - Goose (žąsis - angl.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.