Susipažinkite iš arčiau: kas gyvena kačių kavinėje Vilniuje?

Žinia apie 2014 m. balandžio pabaigoje atidarytą pirmąją kačių kavinę Lietuvoje apskriejo mūsų šalį žaibo greičiu. Apie šią naujovę, kokios dar nėra buvę visame Baltijos-Skandinavijos regione, sužinojo ir užsienio turistai, o kavinę aplanko svečiai ne tik iš kaimyninių šalių, bet net ir iš tolimosios Australijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-08 02:45, atnaujinta 2018-02-13 02:06

„Murrr...“ kavinėje, kuri įsikūrusi Pylimo 38, Vilniuje nuolatos murkia jau keturi gyventojai: Mursa, Kofis, Milka ir Faustas. Tai vietoje nenustygstantys pūkuoti padarėliai, kurie visi labai skirtingi ir savaip mieli bei žavūs. Mursa - dar kol kas baikštoka, bet labai žaisminga juoda katė, kuri mielai gainioja žaidimams skirtas dirbtines peles ar kitaip linksmina kavinės lankytojus, Kofis - jaunas stiprus raudonkailis katinas, kuris ne tik mėgsta žaisti su kavinės svečiais, bet ir nuolatos kviečia padūkti kitą katiną Faustą. Faustas - ilgaplaukis, kuriam teko nukirpti neiššukuojamai susivėlusį kailį, ramus, protingas katinas, mielai priimantis Kofio iššūkius pasigalinėti ir pats kartais pakviečiantis Kofį žaisti. Milka - vyriausia kavinės gyventoja, kuri žavi lankytojus ramybe ir meilumu. Ją visuomet gali paglostyti ar prisikviesti pagulinėti ant kelių.

Kavinės gyventojai laiką jaukiai įrengtoje erdvėje leidžia kaip tik užsigeidžia. Rytais - valgymo metas, kuomet visi susirenka atskiroje valgymui ir kraiko dėžutėms skirtoje patalpoje ir puotauja. Po pusryčių - žaidimų metas, Faustas ir Kofis galinėjasi imtynių ringe, Mursa stebi iš šalies, kartais prisijungia. Milka žaidimuose nedalyvauja - ramiai stebi. Po vidurdienio ateina poilsio metas, kuomet visi murkliai suminga ant palangės, jiems ar lankytojams skirtose sofose ir hamake. Vakarop vėl užkanda ir vėl žaidžia linksmindamiesi patys ir linksmindami „Murrr...“ kavinės lankytojus. Taip ir slenka katino dienos pirmojoje kačių kavinėje Lietuvoje.

Atėję į kavinę lankytojai, mėgaujasi kačių draugija, gurkšnoja kavą, žaidžia su katėmis. Kai katės žaismingos, nuobodžiauti tikrai nėra kada, kai miega - galima puikiai atsipalaiduoti tiesiog stebint nerūpestingą miegantį katiną.

Kavinės šeimininkai džiaugiasi, kad lietuviai pakankamai susidomėję neįprasta vieta, be to ir užsieniečiai labai patenkinti patekę į tokią dar daug kur pasaulyje nematytą vietą. Kačių kavinės labai populiarios Japonijoje, pastaraisiais metais jos pradėjo kurtis ir Europos miestuose. 2014 m. kovo pirmąją Londone duris atvėrė pirmoji kačių kavinė šiame mieste, tik ką kačių kavinė atsidarė ir Turine, Italijoje. Iki tol Europoje tokio tipo kavinės jau veikė Vengrijoje, Austrijoje, Ispanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitur. Pirmoji kačių kavinė JAV atvėrė duris 2014 m. balandžio 24 d. Niujorke. Tai ganėtinai naujas reiškinys JAV ar Europoje, tuo tarpu Japonijoje tokių kavinių skaičiuojama dešimtimis. Panašu, kad ir Lietuvoje jų daugės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.