Delfino pokštas vaikams, kurio jie nepamirš visą likusį gyvenimą

Akimirkos, kai vaikystėje pirmą kartą apsilankėte zoologijos sode ar jūrų muziejuje buvo įspūdingos. Na, pavyzdžiui, ruonių pasirodymai, pingvinų būriai, milžiniški akvariumai, delfinų šou ir daugelis kitų. Tačiau tai, ką išvydo vaikai viename jūrų muziejuje, jų atmintyje išliks visam gyvenimui.

Stop kadras (Youtube)
Stop kadras (Youtube)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2014, 10:29 PM, atnaujinta Apr 25, 2017, 6:43 PM

Internetinėje svetainėjeyoutube.com/watch?v=Hh84Oe8JxUQ"="">youtube.com/watch?v=Hh84Oe8JxUQ"" target="_blank"> „Youtube“ patalpintas vaizdo siužetas, kuriame užfiksuota, kaip prie didžiulio permatomo baseino stoviniuoja vaikai ir žvelgia į jame plaukiojančius baltuosius delfinus. Iš būrio delfinų, vienas pastebėjo, kad prie pat stiklo vaikai tarsi kviečia juos, daužo delnais ir bando atkreipti dėmesį.

Priplaukęs arčiau delfinas keletą kartų netikėtai pravėrė nasrus ir kaip reikiant išgąsdino vaikus. Vaikai, iš išgąsčio atšokę atgal ir ,turbūt, nepatikėję savo akimis, priėjo dar kartą įsitikinti, ar delfinas iš tiesų juos gąsdina. Ir jie įsitikino - delfinas vėl juos privertė klykti iš „siaubo“.

Nieko nuostabaus, kad šie jūrų žinduoliai iš tiesų yra labai protingi, o tie, kuriuos matėte videosiužete – gal būt net specialiai dresuoti. Juk tiek banginiai, tiek delfinai turi dideles smegenis, todėl greitai išmoksta naujos elgsenos bei įvairių garsų, kuriais bendrauja su kitais vandenyno gyventojais bei žmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.