Katiniškas protmūšis - rimtas iššūkis net ir gyvūnų žinovams

Kodėl flamingai rožiniai, kokios spalvos yra piranijos, kas išeina sukryžminus tigrą ir liūtą, po kiek gyvūnų porų į savo arką pasiėmė Mozė - tai tik keli galvosūkiai, kuriuos „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ pateikė pirmajame Lietuvoje katiniškame protmūšyje, vykusiame kačių kavinėje „MurrrCafe“, Vilniuje.

Katiniškas protmūšis kačių kavinėje.<br>A.Tumėnaitės nuotr.
Katiniškas protmūšis kačių kavinėje.<br>A.Tumėnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-24 13:31, atnaujinta 2018-01-29 20:56

Nuo rudeniško lietaus kačių kavinėje, Pylimo g. 38, pasislėpė keturios protmūšio komandos. Kiekvieną jų globojo vietinis katinukas, o šilčiau jaustis padėjo karšti gėrimai ir naminiai pyragai. Tačiau atsipalaiduoti dalyviai negalėjo - jų laukė suktos užduotys. Komandos turėjo pademonstruoti savo žinias ne tik apie visiems žinomus gyvūnus, bet ir tokią egzotiką kaip krevetes ir mėlynžiedžius aštuonkojus, piranijas bei kobras, taip pat - atpažinti hibridinius gyvūnus. Pritrūkusiems išmonės į pagalbą ateidavo kavinės šeimininkai Kofis, Milka, Margutė ir Faustas, murkimu ir katiniškais žaidimais ragindami nenukabinti nosies.

Protmūšyje netrūko intrigos - su kiekviena rungtimi komandos keitėsi vietomis ir tik po ketvirtojo turo paaiškėjo protingiausieji. Tiksliausius atsakymus pateikę vakaro žaidėjai buvo apdovanoti dovanumanija.lt, „Vilniaus jojimo klubo”, „Royal Canin“ įsteigtais prizais, taip pat jiems teko galimybė paklaidžioti po mįslingus kukurūzų labirintus. Begliaudant protmūšio užduotis kilo mintis išrinkti ir originaliausio komandos pavadinimo savininkus. Nepriklausomi stebėtojai vienbalsiai nusprendė, kad laimėtojais tapo „Kosmoso beždžionės”, kurioms atiteko spalvingi „MurrrCafe“ prizai – katiniškos stiklinės.

Paskatinti pirmojo katiniškojo protmūšio sėkmės, jo organizatoriai – nevyriausybinė organizacija „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ ir kačių kavinė „MurrrCafe“ – gyvūnų žinovus rungtis kvies ir toliau. Kitas susitikimas „MurrrCafe“ vyks spalio 6 d. Komandų vėl lauks smagūs prizai, Kačių kavinės dovanų kuponai, linksmi ir sukti klausimai, karšta kava ir skanėstai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?