Gedimino pilies papėdėje iškils skulptūra skalikui

Gedimino pilies papėdėje kitų metų pavasarį iškils skulptūra vienai seniausių Lietuvos medžioklinių šunų veislių, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-13 07:44, atnaujinta 2018-01-27 14:55

Naujoji skulptūra bus pavadinta „Lietuviškas skalikas“. Tokia idėja pasirinkta todėl, kad lietuviško skaliko veislė išvesta Lietuvos medžiotojų ir buvo viena seniausių medžioklinių šunų veislių.

Meno kūrinys bus statomas už Aplinkos ministerijos ir Vilniaus savivaldybės lėšas. Ministerija įsipareigojo finansuoti 70 procentų skulptūros įrengimo kainos.

Skulptūra bus gaminama pagal skulptoriaus Romualdo Kvinto eskizą. Jame vaizduojami trys skalikai.

Skulptūrai įrengti planuojama skirti 200 tūkst. litų ir ją ketinama baigti iki 2015-ųjų pavasario. Kaip nurodė savivaldybė, projekto idėja pasiūlyta ir jai pritarta prieš kelerius metus, bet užtruko techninio projekto rengimas.

Aplinkos ministerija paremti projektą nusprendė šiuo metu vykdydama Aplinkos apsaugos rėmimo programos finansuojamą veiklą, skirtą medžioklės plėtrai skatinti, kultūrai ir tradicijoms puoselėti.

Savivaldybė prieš kelis mėnesius rengė apklausą, siūlydama vilniečiams balsuoti dėl skulptūros. Už skaliko įamžinimą pasisakė 211 sostinės gyventojų, tam prieštaravo 113.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.