Duris Vilniuje atvėrusioje kavinėje – 15 nepaprasto grožio kačių

Mielos, draugiškos ir nepaprastai gražios katės saulėtą ketvirtadienio rytą Vilniuje naujai duris atvėrusioje kavinėje „Cat Cafe“ pasitiko pirmuosius lankytojus. Jaukumu dvelkiančioje ir džiazo muzikos pripildytoje aplinkoje žaidžiančios, lakstančios ir žmonių dėmesį lyg magnetas traukiančios katės taps pagrindine sostinės centre įsikūrusios kavinės lankytojų paskata nerūpestingai praleisti laiką keturkojų draugijoje. Kaip teigia kavinės įkūrėjai, kol kas čia gyvena devynios katės, tačiau netolimoje ateityje jų bus net 15.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Oct 30, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 2:53 AM

Vienas iš keturių kavinės įkūrėjų Romas Žvirblis portalui lrytas.lt sakė, kad ilgai brandinta idėja atidaryti kačių kavinę kilo norint sukurti išskirtinę aplinką vilniečiams ir miesto svečiams. „Mūsų tikslas nėra vien tik verslas. Tikime, kad čia atėję žmonės pajus ryšį su gamta. Juk mes patys esame jos dalis“, – sakė R.Žvirblis.

Nors kavinės įkūrėjai didelio lankytojų srauto nesitiki, tačiau mano, kad norinčiųjų paglostyti kates, jaukiai pabendrauti ir atsipalaiduoti visada atsiras. „Čia bursis daugiausia kačių mylėtojai“, – aiškino pašnekovas. Apie tai praneša ir ant durų užklijuotas lipdukas, įspėjantis, kad šunys čia nepageidaujami.

Kačių kavinėje ypatingas dėmesys skiriamas svečių ir kačių saugumui. Užtat kavinėje galioja keletas taisyklių: vaikai kavinėje pageidaujami tik nuo šešerių metų amžiaus, negalima gyvūnų tampyti už uodegos, fotografuoti su blykste, šerti žmonėms skirtu maistu. „Patys atsivedėme savo draugus su mažais vaikais ir supratome, kad mažyliams ir katėms susidraugauti nepavyks“, – teigė vienas iš keturių kavinės įkūrėjų Tautvydas Bitinas.

Vis dėlto čia penkios katės ir keturi katinai gyvena draugiškai, mat būtent tokių – taikių ir neagresyvių – šiam tikslui ir buvo ieškota. Visas jas patikrino ir leidimus gyventi kačių kavinėje davė veterinarijos klinikos „Greitoji žirafa“ specialistai.

Šiuo metu kavinėje gyvena devynios murklės, paimtos iš kelių Vilniaus gyvūnų prieglaudų. Kavinės patalpose visos katės gyvena jau daugiau kaip mėnesį. Kaip sakė kavinės vadovai, ateityje keturkojų bus net 15. „Kad nė vienam lankytojui nepristigtų“, – šypsodamasis sakė T.Bitinas.

Ir nors keturkojų kavinės gyventojų nežadama dovanoti, gali pasitaikyti retų išimčių. „Kas beliks, jei jau žmogus ims ir įsimylės kurią nors katę“, – viltį lankytojams suteikė kavinės įkūrėjas.

Į kavinės atidarymo šventę atvykęs Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas palinkėjo sėkmės visam kolektyvui. „Geri dalykai gimsta ten, kur renkasi geri žmonės ir geros katės“, – sakė meras.

„Cat Cafe“ steigėjai, pamatę tokias kavines užsienyje, pirmieji pristatė šią idėją Lietuvoje. Jie oficialiai kreipėsi į Vilniaus miesto merą, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorių dėl gyvūnų laikymo taisyklių pakeitimo. Ir nors kavinėje gyvens katės, tačiau patalpos įrengtos taip, kad būtų užtikrintas visavertis virtuvės darbas. Kavinėje, įsikūrusioje Vilniuje, J.Jasinskio g. 1, taip pat bus organizuojamos paskaitos, kaip teisingai prižiūrėti kates ir rūpintis gyvąja gamta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.